Als een strip fundering kan worden berekend

Allereerst: de berekening van een strip voet kun je jezelf niet uit te voeren, dat is een kwestie van een civiel ingenieur, het grootste deel van de constructeur. Hier kunt u echter lezen hoe u verder moet gaan met de berekening van een stripfundering en wat een rol speelt.

De statica van gebouwen

In de bouwtechniek wordt een fundamenteel onderscheid gemaakt tussen het bouwen van lasten en verkeersbelastingen. Gebouwbelastingen komen voort uit de structuur zelf, de wanden en het dak, terwijl verkeersbelastingen worden veroorzaakt door de belasting van het gebouw.

De kwaliteit van de grond speelt ook een belangrijke rol bij de berekening van strokenfunderingen - afhankelijk van het draagvermogen worden funderingsstroken meestal breder of minder breed gemaakt.

stap voor stap naar de parketvloer

  • tekenmaterialen
  • tafels voor het constructief ontwerp
  • ingenieur of bouwkundig ingenieur
  • computing en tekenprogramma

1. Analyse van het ontwerp en de kwaliteit van de bodem

begin van professioneel berekening is een Anlalyse de bouwconstructie: zo is het dak procure, waar zijn de dragende muren, hoe groot is het gebouw.

Daarna wordt de bodemkwaliteit dienovereenkomstig geëvalueerd.

2. Berekening van gebouwbelastingen en ladingen

Eerst worden de berekende erfdienstbaarheden - dat het gewicht van wanden, dak en andere componenten op afzonderlijke punten. Voor dit doel moet een exact plan van het gebouw beschikbaar zijn.

De benodigde breedte en dichtheid van de afzonderlijke funderingsstroken kunnen dan worden afgeleid uit de waarden voor de constructielasten en verkeersbelastingen. Planung 3. Planning van de wapening

De wapening van de funderingen is ook bepalend voor de wapening. Als de breedte en dichtheid van de funderingen worden bepaald, kan hieruit de optimale wapening worden berekend.

4. Creëren fundering en versterking bovenaanzicht

Aan het einde van de constructeur maakt dan een overeenkomstige fundering en versterking plan hetwelk juist in de bouw worden gehouden.

Tips & tricks Als zelfs de fundamenten voor een klein tuinhuisje, voor het niet vergezeld door een stichting plan of willen een eenvoudige, kleine garage te bouwen, zijn er enkele eenvoudige regels: Plaats de funderingsstroken zeker onder de geplande buitenmuren tot aan de vorstvrije ruimte (dwz ongeveer 80 cm diep), en maak ze niet minder dan 50 cm breed, met bredere wanden noodzakelijkerwijs tot de muurbreedte. Voor de versterking van de meeste van dergelijke structuren volstaan ​​gewone verstevigingsmanden. Neem in geval van twijfel altijd contact op met een bouwkundig ingenieur om zeker te zijn.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter