Kako izgraditi dormer sebe

Dormers dati krovne sobe više svjetla i više visine sobe. U nekim slučajevima možete značajno pridonijeti i vizualnom uljepšavanju doma. Međutim, izgradnja dormera sama po sebi je delikatna stvar - i znači puno truda. Ovdje možete saznati kako to učiniti najbolje.

popratne informacije

Krenimo redom: u gotovo svim slučajevima, izgradnja Dormer na odgovarajući građevinske dozvole je dužan da se tovare na prvom mjestu. U mnogim slučajevima za to je potreban čitav niz dokumenata, često strukturno sigurnosno izvješće strukturnih inženjera. Prije nego što započnete, svakako trebate napraviti papir i zadržati dozvolu u vašim rukama.

Gotovi Dormer u odnosu na DIY

montažne dormers nositi s dizalicom montiranom na licu podiže - na dormers do oko 1,50 metara, širok je relativna jednostavnost obično moguće. Osim toga, u montažnim dormerima obično postoje svi potrebni dokumenti za podnošenje. Kompletan DIY, međutim, zapravo samo preporučuju iskusni obrtnici, a čak i tada samo uz odgovarajuću stručnu pomoć - previše pogriješiti ovdje, a prijete eventualno skupe štete na kući.

Materijal pitanje

Dormer mogu biti ili izrađen od drva ili metala - metal govori mnogo čvršće izvršenje i puno niže troškove održavanja u odnosu na drvo. Odluka je u konačnici s vama.

Položaj i veličina

Položaj i veličina dormera važni su čimbenici u građevinarstvu i vizualnom utjecaju. Stoga se preporučuje da iskusni obrtnici raspravljaju s stručnjakom, kao što je arhitekt.

korak-po-korak za uokvirujuće donje ploče

  • materijala za zidne konstrukcije Dormer prozora
  • materijala za krov Dormer prozora
  • izolacije i izolacijski
  • gips materijal
  • krovnog
  • prozor materijal za prozor instalacije
  • potporne grede za oslanjanje strukture krova tijekom Faza izgradnje
  • potrebna. Alat za zidnu konstrukciju i konstrukciju krovne ograde
  • potrebna. alat za planiranje za žbukanje, krovište i prozori instalacije

1. Dormer i treba biti odobren

za planiranje vas savjetovati najbolje s arhitektom. Zatim se obratite nadležnom tijelu gradnje uz prethodni građevinski upit ili zahtjev za građevinsku dozvolu. Tek kada je Dachgaubenbau odobrena, vi svibanj zapravo početak

2. Stari krov u Dormer iznutra suza

Prvo, stari krov će biti srušen iznutra do krova. Zatim je prednja strana postavljena i stavljena u Lot, a zatim uklonjena ostatak starog krova. Ostatak krovne ograde mora biti podupiran gredama.

3. Uspravni bočni zidovi

Sljedeće, bočne stijenke dormer su podignute, odjevene i zatim žbukane.

4. Novi krov graditi i Dormer pečat

Dalje je Dormer zatim dobiva svoj krov i on je zatvoren i izoliran. To se mora učiniti vrlo pažljivo. Instalacija

5. prozori i novi krov pokriti

Na kraju, onda se prozor instalacije i Neudecken krov Dormer krov i udaljenim dijelovima.

Savjeti i trikovi za izolaciju i kada podršku krovne grede prilogu krajnji oprez i brigu - i vješti obrtnici događa često dovoljno grešku, onda je njihova eliminacija je skup i dugotrajan. Do-it-yourselfers bi trebao najbolje ostaviti to profesionalcu.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar