Za izračun potrošnje energije svog hladnjaka

stambene hladnjaci su neophodni za moderne skladištenje hrane, u vrijeme visokih cijena električne energije, potreba za energetski učinkovitim uređajima. Svatko tko misli o novoj kupnji, iako stari hladnjak i dalje dobro funkcionira, jednostavno želi uštedjeti energiju. Bilo da se kupnja novog uređaja zaista isplati, naučit ćete kada izračunate potrošnju energije starog hladnjaka i provjerite kada je moderni hladnjak amortizirao.

Kako izračunati potrošnju energije hladnjaka

Približna izračun potrošnje energije je relativno jednostavna, morate uzeti samo jednom sata za to i treba kao važan trag, potrošnje energije hladnjaka.

Ova će se vrijednost najvjerojatnije naći na pločici ploče jedinice, izraženu u vatima. Ako broj nije zabilježen na znaku, potražite potrošnju energije na internetu ili provjerite kod proizvođača uređaja.

Sada zaustavite koliko minuta na sat vaš kompresor hladnjaka je aktivan. Obavezno slijedite jasno zvučni zvuk koji pokazuje kada se kompresor radi. Tada započinje izračun. Berechnen Izračunajte potrošnju električne energije i troškove energije za hladnjak

Uzmite zaustavljene minute 24 puta kako biste odredili koliko će kompresora raditi dnevno.

  • Pomnožite rezultat sa 365 da biste vidjeli koliko će kompresor trajati svake godine.
  • Pretvorite cijelu stvar u sat (podijeljeno sa 60) i pomnožite broj sati s potrošnjom energije (na primjer, 140 vata).
  • Ako sada podijelite taj rezultat za 1000, izračunali ste potrošnju električne energije u kWh.
  • Na kraju, možete umnožiti trošak po kWh, a rezultat do sada su one oko 26 do 30 centi: Sada znate otprilike koliko struje morate platiti novac za hladnjak svake godine.

pregled za orijentaciju

za orijentaciju, dajemo kratak osvrt na realnu potrošnju energije, minute izvođenja, po satu i dobiveni godišnji troškovi energije po cijeni od 27 centi po kWh:

Snaga

Trajanje u minutama po satugodišnjih troškova električne energije100
1039.42 EUR 150
10 59.13 eura
100 1247,30 eura
150 1263.07 EUR Savjeti TricksAuf tehnička sredstva za određivanje potrošnje električne energije s brojila električne energije, električne energije iz zida i hladnjakom je prebačen. U nekim gradovima možete posuditi takav uređaj iz Državnog ureda ili čak iz Gradske knjižnice.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar