Att måla betongplattor

Enhetsgrået kan bli tråkigt eller avlägsna en gammal färg. Med en ny färgfärg tar de dina betongplattor till ett nytt liv. Om du gör rätt steg väljer du rätt material och investerar lite tid, det här kommer tack vare en långvarig färgfärg.

fukt säkert eliminera

Oavsett om du tar bort gammal färg att sedan framhäva din betongplattor frisk om du behöver för att utföra reparationsarbeten eller om du vill måla nya betongplattor, är det grundläggande kravet en helt igenom torkad mark och torrt väder.

Efter avlägsnande gamla färg och färgrester med en högtryckstvätt och den efterföljande fin rengöring med borste, tvål och vatten, betongplattorna behöver för att helt torka ut. Beroende på utetemperaturen kan detta ta mellan 24 timmar och tre dagar. Detta gäller också för avlägsnande av fett- eller oljefläckar med trinatriumfosfat.

för touch-ups såsom fyllning av sprickor eller hål i betongplattorna och betongfyllmedlet måste vara hundra procent helt torr. Om du är osäker, vänta en dag längre för att applicera primern. Om betongplattor är färska, det är inte mer än en månad har gått sedan hälla av betongplattor, bör du vänta tills denna tid har gått, är det enda sättet att slutföra den inre torkning av betongplattor på ett säkert sätt garanteras.

specialprodukter använder

Genom mycket högre belastning på senare färg genom att trampa och nötning mot väggar bör endast primers och färger som används som producerades för detta användningsändamål. Särskilda mark färger eller konkreta glasyrer garanterar också en fläkt av betong, som förhindrar luftfickor senare aufplatzende lackskador. Vid applicering av primer, impregnering och färg applicera flera tunna lager med generösa torkningstider för att öka hållbarheten.

steg-för-steg-instruktioner

  • grundfärg
  • betongfyll
  • bottom primer
  • trinatrium
  • Absperrband
  • kan regna protector
  • högtryckstvätt
  • (tråd) borste, trasa, tvål, vatten
  • färg rullar, tofsar, bred borste
  • kan färga spruta

1. Rengör Betongplattor

All nedsmutsning och gammal färg måste avlägsnas från betongplattans ytor. På fältet hjälper en högtrycksrengörare. Använd borstborsten för att borsta ytorna "naken" och torka av smutsdamm.

2. Reparationer och reparationer

Reparera eller fylla sprickor, hål och andra skador med betongfyllmedel. Efter torkning, nivå med trådborsten och ta bort smuts igen. Använd andningsskydd vid användning av trinatriumfosfat.

Applicera 3: e primer

Applicera speciell primer i en till två lager. Kontrollera att färgen eller typen matchar primern. Låt det torka ut.

4. Applicera golvfärg i flera lager

Spraya, rulla eller sprida den speciella golvfärgen i tre till fem lager. Observera torrfasen mellan varje kappa enligt tillverkarens instruktioner.

5. Skydda färg

Gör de nymålade betongplattorna otillgängliga med ett spärrband. Vid täckning, se till att lufttillförseln är tillräcklig.

Tips & tricks Om ytan på betongplattor från runda eller krossat berg, är en glasyr inte är lämplig. I detta fall rekommenderas spray eller sprayad färg.
Dela med vänner

Lämna din kommentar