Hur kan du ta bort oljemålning?

Oljemålningar sägs vara länge, tänk bara på verk av gamla mästare som Rembrandt, Rubens och van Dyck, som fortfarande lyser i sin gamla färg efter hundratals år. Ibland är det nödvändigt att ta bort oljefärg för att skapa plats för något nytt. Men färgen är svår att skrapa av marken: Är det värt att hämta strippen? Ab Välj bort eller måla av oljemålning - vad är skillnaden?

Avlägsnandet görs vanligtvis med ett lösningsmedelsbaserat ämne, vilket kan verka på grund av deras geliknande natur, särskilt lång tid på oljebalansen. Utrustad med rätt lösningsmedel kan färgavskiljaren lösa upp beläggningen, vilket gör det mycket lättare att avsluta. Ab Utlakningen görs också med en gel, förutom att det i detta fall ingår en stark lut som sönderdelar beläggningen under exponeringstiden - om allt går bra. Vad som fungerar bättre för båda beror helt och hållet på typen av oljebalans.

Fråga din lokala återförsäljare om en paint stripper eller läder som fungerar speciellt för oljemålning. Tänk på att denna typ av färg kan ha olika kompositioner, t.ex. hartser eller tempera, så att en noggrann prediktor av potens aldrig kan göras.

Rengör noggrant ytan

Avlägsnandet eller utlakningen av oljemålsfärg kommer definitivt att vara lite trevlig: arbeta i ett väl ventilerat rum och skydda både ditt andningsorgan och din hud från de skadliga ämnena!

Slutligen ska färgavskiljaren helt avlägsnas från substratet, liksom den sista kvarvarande oljebilden. Först arbeta med ammoniak och sedan med varmt vatten och en svamp. Låt sedan ytan torka helt innan du applicerar en ny beläggning.

Förvänta att oljemålningen inte är lätt, smörjer den upplösta beläggningen och kan bara avlägsnas från substratet med ytterligare lösningsmedel och tålamod. Men kanske har du tur och det går själv!

Tips & Tricks Innan du använder sig av kemi och strikt avtar oljemålning, rekommenderar vi att du försöker först med en varmluftsfläkt och spatel. Du kan eventuellt lösa upp beläggningen genom att värma, så att du enkelt kan skrapa bort den. Eller du sparar själv borttagningen och målar bara över oljebilden.

Dela med vänner

Lämna din kommentar