Instrucțiuni pentru repararea unui rulou

Blind-uri pot avea o mare varietate de defecte. Cauza poate fi adesea mică, dar are un impact imens - și anume faptul că întregul obturator nu poate fi mișcat. Mai jos, am creat un ghid pentru identificarea și repararea diferitelor deteriorări ale ruloului.

cauza mic, efect mare - aproape

întotdeauna aproape indiferent de ceea ce este cauza defectului de pe obloanele - în urma ruloului poate de obicei, nu sau deplasa în sus. Dar nu trebuie întotdeauna să fie o pagubă foarte gravă. În majoritatea cazurilor, puteți repara o orbire cu câțiva pași simpli sau cel puțin pentru o sumă mică de bani.

instrucțiuni pentru a exclude, identifica și repara obloanele

În primul rând, trebuie să se facă distincția între două sisteme.

 • cu curea electric (manual, dar, de asemenea, cu Gurtwickler electric)
 • (electro-mecanice și electronice) Instrucțiuni pentru repararea

obloane cu centura Cele mai multe dintre ruloul poate fi sau deplasa în sus. Apoi daunele sunt limitate destul de repede. Verificați centura după cum urmează.

 • se poate scoate centura din dispozitivul de rebobinare și se va derula automat?
 • este obturatorul complet închis, jumătate sau complet deschis?
 • Cureaua se blochează de la bobină fără a se rostogoli automat?
 • poate fi extras cureaua din dispozitivul de înfășurare, dar nu este tras înăuntru în partea superioară a canalului?
 • este cureaua rupt?

Acestea sunt testele de bază pe care ar trebui să le efectuați. Acum explicăm daunele potențiale și cum să le rezolvăm.

centura atârnă vag de

Nester centura În acest caz, arcul este rupt în bobinare, cel mai probabil, care deține rola astfel încât la tensiunea să se alimenteze automat cureaua. Veți găsi instrucțiuni detaliate de reparație la secțiunea "Repararea bobinelor centurilor de role".

Cureaua este sfâșiată

Dacă cureaua este ruptă, trebuie să o înlocuiți. Instrucțiunile corespunzătoare, vezi „Rulou reînnoiți“

Centura de siguranță nu se va aprinde în punerea în aplicare sau off

În acest caz, este posibil ca cureaua pe arborele a fost înfășurat la un unghi. De asemenea, scripetele centurii s-ar fi putut desprinde în care se primește centura. Pentru a verifica acest lucru trebuie să deschideți caseta de rulou. Deschiderea ușii de acces este explicată în Auf- și Vorbaurolläden.

înainte de a face, verificați din exterior, fie șipci individuale ale ruloului sunt blocate în șina de ghidare. Dacă nu este vizibilă nici o deteriorare, rezervorul poate fi blocat în cutia de role. În plus, este posibil ca Behangbänder (conectați rezervorul cu arborele) să fi fost rezolvate sau rupte. Apoi trebuie să scoateți obturatorul.

Defecte ale sistemelor electrice

Defectele la jaluzele electrice pot avea efecte diferite.

 • cu motor hums numai, dar nu se mai rotește cu motor
 • nu mai este auzit motorul
 • se rotește, chiar dacă punctul de oprire maximă superioară sau inferioară este atins motorul
 • se oprește, deși obloane încă nu este complet deschis sau închis

în ultimele două Trebuie să reglați punctele de acționare ale rolelor. Atenție! În cazul în care motorul în ciuda ajunge la opritorul (a nu se confunda cu de obicei circa 3 cm poziționate anterior poziția finală), asigurați-vă că motorul este disponibil acum în această direcție. În interiorul motorului, acest lucru poate duce la pagube considerabile, pe care le descriem aici, printre altele: reglarea motorului ruloului.

Chiar dacă poziția finală reală nu este atinsă și motorul se oprește în prealabil, trebuie să se facă o nouă setare. Excepție: jaluzele electronice. Aici, eroarea în electronica a unității de comandă pentru a căuta, deoarece nu există poziții finale pentru reglarea manuală. Dacă motorul zgomotează sau nu produce zgomot, există de obicei un defect major care necesită îndepărtarea motorului.

Sfaturi și trucuri Desigur, există și alte surse posibile de eroare. În jurnalul casei veți găsi articole, instrucțiuni și informații detaliate despre toate posibilitățile. Atât de mulți do-it-yourself se confruntă cu o problemă majoră, de exemplu, dacă doriți să extindeți motorul ruloului atunci când rezervorul este înfășurat. De asemenea, pe această și alte probleme veți găsi răspunsuri complete.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul