Hvordan fortell om veggen din er malt med latexmaling.

Hvis du lurer på om det er en latexmaling på veggen, er det best å først se på de spesielle egenskapene til denne typen maling. Belegg laget av latexmaling ser litt annerledes ut enn vanlig veggmaling - og de oppfører seg også veldig spesielt:

Et latexmaling er vaskbart.

Overflaten har et lys til sterk glans. Smuss kan fjernes lettere enn på vanlig emulsjonsmaling.

  • Høykvalitets latex belegg er jevn skrubebestandig.
  • Disse egenskapene gjør det enkelt å se om et veggbelegg er en latexmaling. Ta en nærmere titt på malingen, test dens vannavstøtthet, og se om det gnides av.
  • Kan jeg male lateksmaling med en annen maling?
  • Du vil sannsynligvis gjenkjenne og ordne latexmaling på veggen for å omarbeide overflaten. Vær oppmerksom på at latexmaling er relativt vanskelig å male med mindre "rike" farger, en normal spredemaling vil sannsynligvis ikke vare på en slik overflate.

Prøv å slipe den glatte overflaten før du maler, og kjør først en prøvefrakk. Holder det nye belegget og sprekker ikke, du kan omforme hele veggen.

Det er sikrere å male latexmaling med latexmaling, fordi i dette tilfellet liker det veldig mye som det samme. Igjen, men en prøve anbefales! Hvis ingenting adheres til latexmaling, blir fjerning av belegget uunngåelig.

Tips og triks Når det gamle latexbelegget er på et tapet, klør du maling og wallcovering med en kniv, og deretter fukt den grundig. Så du kan fjerne tapetet sammen med latexmaling.

Del med venner

Legg igjen din kommentar