Lianți hidraulici - ce este?

Cu mortare, lianții sunt cruciale pentru proprietățile pe care le poate avea un mortar. Cum liantul hidraulic și non-hidraulice, și a făcut descoperirea de lianți hidraulici ce diferență, consultați articolul nostru.

mortar de var

mortar de var sunt cele mai vechi materiale de constructii utilizate din mortare clasic. Se îngroapă în aer. Cu mortar de var puteti face cu usurinta tencuiala amestecand nisip in var.

În acest caz, varul acționează ca un liant care menține masa împreună. Amestecul de var-nisip (așa-numitul mortar de var) se întărește apoi în aer și devine solid. Dar aceste mortari nu sunt foarte reziliente.

mortar de ciment și beton prin descoperirea cimentului ca liant (Opus caementum romanii), la aproximativ 200 v. Pentru prima dată, a fost posibilă legarea agregatelor mai mari și mai grosiere.

ciment nu se va intari in aer, dar, de asemenea, sub apă și, prin urmare, este un liant hidraulicîn contrast cu nestins, care este un liant non-hidraulic.

Lianții hidraulici nu se vindecă prin uscare în aer, ci printr-o reacție chimică. Aceasta face o diferență semnificativă în durabilitatea și reziliența materialului de construcție rezultat. Descoperirea cimentului în vremurile romane a făcut posibilă utilizarea pentru prima dată a betoanelor cu rezistență ridicată. Adăugarea așa-numitelor pozzolan (rocă vulcanică) ca aditiv făcut betonul chiar complet impermeabil.

liant hidraulic și non-hidraulic în ansamblu

În materiale de construcții mulți lianți diferiți. În funcție de comportamentul lor de întărire, ele pot fi clasificate fie ca lianți hidraulici sau nehydraulici.

liant hidraulicnon-hidraulic liant var hidraulic
(trass)nestins
cimentghips
Ciment pentru zidărieargilă amestec
liant (trass + zgură de furnal + ciment Portland)magnezie

este important: lianți non-hidraulice, de asemenea, în hardened Starea nu este rezistentă la apă și la umiditate!

Altele

liant Pe construcție vor găsi mai mulți lianți utilizați - inclusiv aproximativ

  • bitum
  • anhidrit (sulfat de calciu / gips, este în șape folosite) vopselele
  • emulsionate (din nou, solidele sunt unite printr-un liant și ținute împreună)
Tips & Tricks beton ar Deși, teoretic, au fost posibile cu var ca un liant, ca material de construcție din beton, cum ar fi fost greu de bine. Varul solubil în apă a condus la prima ploaie, suprataxele rocă ar căzut din nou în afară și zidul ar fi dizolvat într-o grămadă de pietre.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul