Indukcija štednjak - uobičajene probleme

Stambeni Za razliku od prilično štedljiv ploče krdo starih vremena su indukcija kuhala ponekad vrlo osjetljiva oprema. Možete pročitati o problemima koji se često javljaju, njihovu uzroku i što to može značiti na kraju.

česti problemi s ureñaja problema

  • vlažnosti
  • poremećaji u elektronici
  • problem topline

problema vlage

Čak i ako ste pažljivi prilikom kuhanja, a temperatura se može kontrolirati vrlo precizno tijekom indukcijskog štednjaka, ponekad se dogodi da se nešto iskipi. Također, može se pojaviti tekućina na ploči za kuhanje.

Za većinu indukcijske Površine za kuhanje, iako je to jako veliki problem prodire samo male količine vlage u štednjaka, gotovo uvijek će rezultirati poruka o pogrešci. Mnogi modeli već su osjetljivi ako neka tekućina dođe samo na staklenu ploču.

U nekim slučajevima, to ne samo da dovodi do poruka o pogrešci, već i do trajnih oštećenja u elektronici.

Interferencija u elektronici

Zbog načina na koji radi indukcijsko kuhalo potrebno je komplicirano i sofisticirano upravljanje elektronikom. Međutim, čak i vrlo složene elektroničke kontrole iznimno su osjetljive na brojne utjecaje i također imaju tendenciju da ne budu osobito izdržljive. Zamjena elektroničkih komponenti je komplicirana i vrlo skupo. Čista cijena materijala za kontrolnu karticu već može premašiti 200 EUR. Tu i dalje postoje troškovi za instalaciju i prethodno već troškovi za rješavanje problema.

Problem topline

Izuzetno osjetljiva elektronika reagira vrlo osjetljivo na toplinu. Iako većina indukcijskih ploča sadrže vrlo snažno hlađenje, u nekim slučajevima, međutim, elektronika može uspjeti uslijed visokog toplinskog opterećenja ili potpunog prekida.

Savjeti i trikovi Unatoč često prijavljenih problema i većom osjetljivošću tehnologije, tu su i prilično veliki broj indukcijskih kuhala trčanje godinama bez problema. Vi samo morati vagati pro i kontra protiv jedni druge.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar