Industriële vloeren: kwaliteit goed te kunnen beoordelen

renoveren van industriële vloer is niet hetzelfde als industriële vloer. Kwalitatief zijn er - volgens de diverse en vaak verschillende eisen - grote verschillen. Welke kwaliteitscriteria algemeen gelden voor industriële vloeren, is te vinden in dit bericht.

Vereisten voor industriële vloeren

Industriële vloeren worden gebruikt in gebieden waar ze worden blootgesteld aan hoge belastingen. Deze belastingen kunnen van verschillende soorten

  • mechanische belastingen
  • drukbelastingen
  • chemische of soms ook thermische belastingen
  • verontreiniging met micro-organismen, die gemakkelijk en verwijderbare (hygiëne) moet

Afhankelijk van het specifieke toepassingsgebied industriële vloeren moet kunnen daarom verschillende specifieke belastingen weerstaan. De belangrijkste kwaliteitscriteria die van toepassing zijn op vrijwel alle industriële vloeren worden daarom hier kort besproken.

Druksterkte

Industriële vloeren moeten vaak bestand zijn tegen hoge drukken. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn in een hoogbouwmagazijn. Daarnaast, maar ook in het constant rijden op heftrucks, die met zware lasten worden beladen. Druck De druksterkte kan worden uitgedrukt in N / cm² en geeft de maximale kracht aan die op een bepaald gebied mag werken. In sommige gevallen wordt de oudere eenheid kp / cm² (kilopond) gebruikt. 1 kg komt overeen met ongeveer 9,8 N.

slijtvastheid

contrast, de slijtvastheid is de weerstand van de bodem tegen dynamische wrijving. Het wordt vaak aangeduid als slijtvastheid genoemd. Het meet- en meetmethode niet uniform in industriële vloeren, maar meestal wordt gebruik gemaakt van het apparaat cc per cm² de hoeveelheid slijtage.

uitstekende waarden waarden lager dan 5 cc / cm, in het bijzonder slijtvaste vloeren ook waarden beneden 3 cc / cm².

Droogtijd

In het bedrijfsleven is tijd meestal geld. Het snel uitharden van een vloerbedekking of een coating wordt daarom vaak beschouwd als een kwaliteitsfactor voor de bekleding.

Rubbers van hoge kwaliteit in deze zin kunnen na slechts 12 uur worden belopen en bereiken vaak hun volledige capaciteit al na 48 uur. Voor andere bekledingen duurt het uitharden iets langer.

duurzaamheid Een industriële vloer moet duurzaam om redenen van economie en duurzaamheid zo lang mogelijk zonder te lijden verlies van kwaliteit. De duurzaamheid van een coating wordt ook bepaald door de slijtvastheid.

Weerstand tegen chemicaliën

Industriële vloeren moeten over het algemeen bestand zijn tegen chemicaliën, waaronder zuren of logen. De duurzaamheidseisen kunnen in sommige gebieden (chemische industrie) hoger zijn dan in andere. De weerstand tegen verontreiniging moet ook zo hoog mogelijk zijn.

Eenvoudig te reinigen, weinig onderhoud

Industriële vloeren moeten eenvoudig schoon te maken zijn en vereisen niet veel verzorging.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter