Kjøkken: Hvilken høyde er den rette?

Kjøkken er et ganske dyrt og langsiktig kjøp - og bør derfor være så optimalt som mulig. Et spørsmål som fortsetter å komme opp er riktig høyde på et kjøkken. Hvilke regler er det, og hvordan du justerer høyden i kjøkkenet riktig til høyden, les i dette innlegget.

feil hvis feil matlaging høyde

Akkurat som kjører en husholdning, tilbringer mye tid på kjøkkenet - og stå opp. I tillegg til belastningen på beina, er spesielt belastningen på baksiden avgjørende.

Feil kjøkkenhøyde påvirker negativ holdning negativt - som følge av at ryggsmerter eller spenning kan utvikles. I tillegg, som arbeider i en ergonomisk ugunstig posisjon like over lengre perioder er betydelig mer anstrengende enn den trenger å være.

Spenning oppstår allerede når overkroppen vippes 20 ° fremover, og du bruker lengre tid i denne posisjonen. For å unngå dette må høyden være optimal tilpasset.

Kontinuerlig eller variabel arbeidshøyde?

Arbeid på kjøkkenet kan grovt deles inn i tre forskjellige aktiviteter:

  • arbeidet med å forberede
  • arbeid ved komfyren
  • arbeid i vasken

I prinsippet er den optimale høyden på arbeidsflaten i alle disse aktivitetene annerledes ... I tillegg til en, men trenger fortsatt litt mer arbeid hvor arbeidsflatenes høyde også spiller en rolle - som deigknåding.

En kontinuerlig arbeidshøyde viser derfor sjelden å være veldig ergonomisk. Det ville være bedre å bringe individuelle arbeidsområder i optimal høyde, slik at overkroppen lett kan holdes i oppreist stilling. I moderne, selvbestemte kjøkken finnes denne muligheten.

Basic optimale høyde

Fra regel kan være basert på følgende indikerende for benkeplaten høyde:

høydekjøkken høyde
165 cm90 cm
180 cm95 cm

En annen meget nyttig Richtmaß er avstanden fra albuen til benkeplaten i armen bøyd. Han burde være rundt 12 cm.

Høydejustering

Ergonomisk er det fornuftig å justere høyden på de enkelte arbeidsområdene tilsvarende. Fornuftige tiltak er:

  • å løfte vasken området (slik at du ikke trenger å jobbe med en bøyd tilbake i vasken)
  • senke ovnen området (det vanligvis fungerer selv i og med potter)
  • benkeplate med flere topper og daler som skal gis til Å kunne jobbe komfortabelt

For benkeplaten kan en økning som en ergonomisk skjæreflate være fornuftig, spesielt når du tilbereder mye. Dette kan også gjøres godt med essays.

Et senket område kan være nyttig for æltning av deig, for eksempel. Hvis arbeidsområdet er litt lavere her, kan mer styrke komme fra overkroppen, og kneading er lettere.

Tips og triks Ulike høyder kan også visuelt løsne opp en kjøkkenkrok. Hvis du planlegger kjøkkenet ditt selv, gi forskjellige høyder er ikke et problem - men da må de planlegge kjøkkenet slik at de ulike valgte frekvenser virker visuelt balansert.
Del med venner

Legg igjen din kommentar