Loggia: vad ska dräneringen se ut?

Oavsett om balkong eller loggia - dränering måste vara på både utomhusstolar. Dock är förhållandena något annorlunda på grund av den något annorlunda konstruktionen. Du kan läsa om förutsättningarna för loggia i den här artikeln.

Loggia jord som en varm tak

Som loggia alltid byggt över uppvärmda byggnader, och detta sluter upp den själv men är ouppvärmd, är loggian tekniskt ett tak.

Till skillnad från balkongen där golvytan uppåt och nedåt har utomhusluftkontakt, denna yttre luftkontakt i loggia bara uppåt. I gengäld är det, men återigen lite bättre skyddad från väder och regnvatten som den klassiska balkong,

För loggian de platta riktlinjer tak gäller tekniskt sett. Det är enligt definitionerna för plana tak på ett "gångbart varmt tak". Alla strukturella riktlinjer för inbyggda varma tak och för platt takvattentäthet måste därför följas strikt. Detta inkluderar dräneringsriktlinjerna.

lutning Det måste i vilket fall som helst för att dränera tillräckligt gradient skapas, är det tillräckligt för att dränera den övre delen av loggian marken tillräckligt. Hur hög gradienten måste vara, beror på de lokala och strukturella förhållandena och utfällningen uppstår. I vissa fall är det nödvändigt att överskrida minsta lutningsvärden för att säkerställa tillräcklig dränering.

I detta fall måste det finnas ett extra ("nedre") avloppsskikt ovanför lutningsisoleringen. En avloppsmatta på ett släppfodral kan exempelvis representera ett sådant skikt.

balkong dränering kan säkert falla tillbaka på traditionella dräneringssystem för balkongen Oberoende av olika struktur i marken och de olika förhållandena i loggian. I vissa fall är det lämpligt att införliva sådant system. I andra fall är det mer troligt att använda de klassiska systemen för platt takdränering.

Tips & TricksInformation på golvkonstruktionen av loggier finns i den här artikeln.
Dela med vänner

Lämna din kommentar