Mansard takhus - vackert men dyrt

Med mansardtak, är taksidorna vanligen dras ner på alla fyra sidor ovanför övervåningen. Som ett resultat skapas utrymme i de nästan vertikala taksidorna för vindar. Men den utarbetade takformen är ofta kost och vårdintensiv.

Fantastiska byggnader i Paris

Uppfinnaren av mansardtakshusen är förmodligen arkitekten Pierre Lescot, som också designade Louvren. Men hon gjorde först känd François Mansart, även en fransk arkitekt. Han använde takformen för otaliga magnifika byggnader i Paris.

Rafter tak med speciella egenskaper

Som regel är spåntaket konstruerat antingen som en horisontell takbalk eller som en stående takbalk, ofta också med en halsbalk. Dessa funktioner på taket taket ger gott om bostadsyta jämfört med ett sluttande tak.

Mansard takhus utan solenergi

Mansards takhus ger ett fint intryck optiskt. Det är dock nästan omöjligt att installera ett solsystem på detta tak. Du måste vara medveten om detta redan innan du bygger ett hus.

Kostnader och omsorgsfullt

Fördelarna med bostadsytans storlek och det vackra utseendet upptas av kostnaden i mansardtaket. Takkonstruktionen är ganska mottaglig för stormskador och kan repareras på grund av de mest utvecklade utrymmena endast med svårighet och kostsamhet.

Skatt och mansardtak

Ursprungligen var denna husform en skattebesparande faktor, eftersom fastighetsskatten beräknades utifrån antalet fulla våningar i ett hus. Så du kan genom mansardtaket, som även kallas Mansardwalmdach, spara fastighetsskatten för denna våning helt.

Under tiden är emellertid en våning i de flesta kommuner redan känd som en hel våning om minst 75 procent av golvytan har en takhöjd på mer än 2,30 meter.

Tips & TricksThe mansard kakel takhus är verkligen chic, men du borde vara medveten om de många nackdelarna med denna byggnadsmetod. Idag ligger fokus på byggande av förnybar energi.
Dela med vänner

Lämna din kommentar