Građevinska kamena popločavanje u Njemačkoj

Postoje tri vrste proizvođača kamena za popločavanje. Samo u Njemačkoj ima oko četiri tisuće betonskih postrojenja i oko dvije tisuće kamenoloma, od kojih mnoge proizvode kamenje od betona ili prirodnog kamena. Osim toga, postoji nekoliko stotina opeka za pečenje opeke. Kao iu većini sektora, postoje industrijske udruge u kojima su proizvođači organizirani i prihvaćeni su standardi proizvodnje. Većina udruga ima popise članova ili pojedinosti o kontaktima koji pojedincima omogućuju pronalaženje proizvođača s njihovog područja.

Nekoliko udruga u svakoj industriji

Budući da je proizvodnja i uporaba betona vrlo dalekosežna, postoje pojedinačni i poddružni savezi za različite interese. Internetski portal beton.org nudi dobar pregled, pri čemu podkonzultacija betonstein.de konkretno posjeduje betonske kamenje. Situacija je slična kamenolomima, na kojima se mogu naći mnogi opći podaci pod baustoffindustrie.de. Pod-udruge s orijentacijom na popločavanje prirodnog kamena su natursteinverband.de. Među udrugama članica je Savezna udruga industrije opeke i crijepa pod ziegel.de, koja ujedinjuje proizvođače opločnika pod krovom. Neovisna adresa i kontakt podaci prikupljanja kamenoloma širom svijeta mogu se naći na graniteland.com. Ovdje se također objavljuju informacije o prirodnom kamenu i prikupljaju se podaci o prirodnom kamenu. Trenutno postoje gotovo stotinjak operatora kamenoloma, više od tristo trgovaca prirodnim kamenom, oko 270 uvoznika prirodnog kamena i preko 150 tvrtki za popločavanje.

Riječ dječjeg rada: Europsko jamstvo proizvođača

Posebno u vađenju prirodnog kamena, nepravedni postupci proizvođača u drugim zemljama postali su poznati medijima. Naporan rad se, između ostalog, odvija u djece Indije ili Kine kako bi se na svjetskom tržištu ponudila bez premca. Pogotovo u azijskim i subsaharskim afričkim zemljama, mnogi cigleri zapošljavaju djecu. Pored upitnosti o ljudskim pravima, ove metode također ugrožavaju lokalno gospodarstvo. Obratite pozornost na podrijetlo pri odabiru kamena za popločavanje od prirodnog kamena kako ne biste podupirali ovaj postupak. Svi proizvođači kamenoloma u Europskoj uniji jamče redovitim nadzorom da ne koriste djecu, a mnogi međunarodni proizvođači dobrovoljno provjeravaju.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar