Magnetron maakt geluiden - wat betekent dat?

Als de magnetron geluiden maakt tijdens gebruik, is deze in de meeste gevallen onschadelijk - maar niet altijd. Ontdek welke geluiden bepaalde oorzaken van schade kunnen aangeven en op welke geluiden je hier moet reageren.

Typen ruis

Tijdens gebruik kan er tijdens de magnetron soms gekraak en knetteren optreden. Dit zijn meestal geluiden die optreden wanneer voedsel opwarmt. Dit is niet te vermijden, maar niet gevaarlijk.

Ruis van het apparaat zelf

Als het apparaat zelf geluiden veroorzaakt, zoals knetteren, knetteren of zoemen, is er meestal een defect (defecte soldeerverbindingen, kabelschade). Dit is vooral het geval als deze geluiden worden gehoord, zelfs als ze zijn uitgeschakeld (niet in gebruik, maar aangesloten).

De eerst mogelijke reparatie wordt hier aangegeven, omdat in sommige gevallen dergelijke schade een hoog brandrisico kan veroorzaken.

Ruis met vonken of flitsen

Als er naast het geluid nog vonken of flitsen in de kookkamer zijn, moet het apparaat onmiddellijk worden uitgeschakeld. Oorzaken zijn gebruikelijk:

  • metalen onderdelen in de magnetron
  • aluminiumfolie
  • metaalhoudende schalen (plaat met gouden rand) maar ook
  • vervuilen die verkoling en genereren zo vonken

De oorzaak moet onmiddellijk worden geëlimineerd. Als daarna het knipperen doorgaat, ongeacht welk voedsel in welke schaal wordt geplaatst, heeft de magnetron waarschijnlijk een defect. Het moet onmiddellijk worden gerepareerd.

Kraakgeluid vanwege ongeschikte gerechten

Als gerechten in de magnetron warmer worden (dit is misschien niet het geval), is dit niet geschikt. Ook dit kan krakende of knettergeluiden veroorzaken. Om te testen, gebruik een ander harnas, of plaats de afwas in de magnetron gedurende 20 - 30 seconden (niet langer!) En let op voor warmte. Als het warm is, is het niet geschikt en mag het niet worden gebruikt, het kan plotseling ontploffen.

Tips & trucs Ook olie of frituurvetten mogen nooit in de magnetron worden geplaatst. Niet alleen knetteren ze, maar ze kunnen ook gemakkelijk beginnen te branden!
Deel met vrienden

Laat je reactie achter