Gulvbrædder i sammenligning med andre typer gulvbelægninger

Et gulv lavet af værdifulde massivt træ kan helt sikkert betyde et beregningskøb. Imidlertid har trægulve også ulemper, som du skal tænke på. En flerlags plank er ofte et alternativ til det solide planke, men man skal også tænke omhyggeligt her. Læs videre her.

Omkostningssituation

Gulvbrædder er helt sikkert blandt de dyrere gulvbelægninger. For massivt træ starter priserne på omkring 30 EUR pr. M², men kan nemt fordoble.

Afhængig af prisen afhænger af typen af ​​træ og træ kvalitetsklasse.

Særligt billige massivt trægulve er ofte kun 15 - 20 EUR pr. M², men du skal altid holde trækvaliteten alvorligt i tankerne.

Cost-benefit beregning for massivt trægulve

Livet på et massivt trægulv af god trækvalitet kan være op til 200 år. I betragtning af denne levetid kan du se prisen, som normalt også installationsomkostningerne af eksperten kommer som berettiget.

Fra et cost-benefit perspektiv er solide planke gulve sikkert den billigste. Massivt træ er også tidløst og bevarer sin værdi. Ved omformning af interiøret kan massivt træ også være farvet eller lakeret for at tilpasse sig farven, hvis det er nødvendigt.

Det eneste problem her er, at den gennemsnitlige brugstid for en nybygget bygning generelt anses for kun at være omkring 80 år.

En lignende høj holdbarhed har kun klinkegulve lavet af særligt hårde porcelænstentøj - men her er priserne normalt på samme niveau.

Sammenligning med laminat

Hvis man sammenligner laminat med en pris på i gennemsnit 5 - 15 EUR pr. M² og en gennemsnitlig levetid på 10 år, viser det massive trægulve sig at være langt billigere på lang sigt.

Omkostningsberegning for flerlagsplanker

For flerskiktsplanker er costbenefitberegningen vanskeligere. Levetiden afhænger hovedsageligt af tykkelsen af ​​brugslaget, prisen over alt på byggemetoden og den type træ, der anvendes til overfladelaget.

Priserne er ofte på samme niveau som i massivt træplanker, og den gennemsnitlige levetid er ikke længere end en generation selv for højkvalitets flerlagsplanker.

Pleje og rengøring

Lige trægulve skal opretholdes intensivt, hvis de ikke er forseglet. Forberedelsen af ​​plankegulv efter år til årtier er ikke et stort problem, men i det mindste over hele levetiden forårsager en indsats, som skal beregnes.

For voksede og olierede gulve er regelmæssig rengøring og hyppig voksning eller oliering meget vigtig. Massivt træ er følsomt for pletter og forholdsvis vanskeligt at rengøre, da overdreven fugt og brug af stærke rengøringsmidler skal undgås.

I højt frekventerede områder kan hurtigt synlige veje dannes.

Sundhed

Trægulve, når overfladen behandles med naturlige produkter (voks, olie), er stort set fri for forurenende stoffer. Imidlertid kan fugemasser helt sikkert frigive farlige stoffer ind i rumluften.

Komfort

Fodens varme, den visuelle virkning af et trægulv, det rene naturprodukt og elasticiteten af ​​træflader, der er milde på leddene, er helt sikkert fremragende på et trægulv. Fliser, laminat og sten har en ulempe her.

Vægt og overbygningshøjde

Rigtige trægulve er nogle gange meget tunge og nogle gange har en tilsvarende højde. Det skal også overvejes.

Del med venner

Forlad din kommentar