Cjenik za orah parket

Pregradnja oraha je poznat kao finog drveta i njegova srž ima jedinstvenu individualnu teksture. Pretežno tamno drvo je više ili manje izraženo prugasto i srednje teško. U slučaju orahovog parketa, doba drva i sporog sušenja važan su kriterij za kvalitetu.

Podrijetlo i obrada

orah je tvrdo drvo i pripada obitelji od oraha. Za parket su obično lakše europske ili tamnije američke vrste obrađene.

Teški drvo oraha parketa je stabilna i elastičan i pogodan je za masivnog parketa, a za proizvodnju furnira i zaštitnog sloja za višeslojni parket.

Dob, sušenje, njegu i korijene

Ako se orah nije temeljito isušio, drvo je sklona ispucati. Visoka cijena za orahov parket proizlazi zbog toga što su potrebna vrlo stara stabla i potrebno je dugo vrijeme sušenja.

Drvo oraha nije jako upijajuće, što čini brigu i očuvanje uljem ili voskom koji konzumira. Za vanjsku upotrebu, drvo nije pogodno jer se teško može impregnirati.

Posebnost je dodatna proizvodnja Burl furnira iz rizoma i matičnih ekscese koji imaju vrlo izražen i ukrasne žita.

cijena odabranih davatelja (od 2013)

orah riblja kost prirodefertigparkett.org36.00 EUR / m²
kockica Mozaikfertigparkett.org32.27 EUR / m²
brod 3-strip zatvoreneparket-store24. de39,90 EUR / m²
parket slikanoparkett-store24.de111,96 eura / m²

srž i regionalne razlike

srž od oraha tamniji od sapanovina. Pobrinite se da vaš parket ne sadrži čašu, što je prepoznatljivo po sivoj bijeloj boji.

Američki orah ima tamniju boju i smirenu teksturu od većine europskih vrsta. Posebno francuski park od oraha ima tendenciju da ima blagu i blago sivkastu površinu. Južna europska orah ima veći kontrast od središnjeg i sjevernog europskog grmlja.

Plamen površine od orahovog parketa stvara starinski izgled. Osim toga, orah se može brusiti, brusiti i isparavati.

Savjeti i trikovi Cijena oraha varira zbog regionalnih i tržišnih čimbenika. Oštećenje smrzavanja može dovesti do uskih grla u orahu, a velika potražnja djelomično dovodi do zabrane ili kvota. Obično možete pronaći vrlo sličnu alternativu za svoj omiljeni orah parket, koji se također može razlikovati po cijeni zbog općih uvjeta.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar