Vensterkleur verwijderen uit hout

Het is duidelijk dat ramen met houten kozijnen snel vlekken op het hout kunnen veroorzaken bij het aanbrengen van vensterkleur. De verwijdering werkt zelden zonder sporen na te laten, daarom wordt een grondige beschermende maskering sterk aanbevolen. In geval van schade zijn geluk en vaardigheid doorslaggevend.

Warmte ja, krabber nee

Over het algemeen ontwikkelt raamkleur een vasthoudendheid die vergelijkbaar is met lak zowel op gelakte, geverfde als natuurlijke houtoppervlakken. Op een hoogwaardig gelakt houten frame kan het mogelijk zijn om de kleurenfilm een ​​stukje los te maken met een beetje geluk. Een gedoseerde warming-up met een föhn kan helpen, terwijl mechanische hulpmiddelen zoals schrapers niet nuttig zijn als hulpmiddel.

Verhitting veroorzaakt door het gebruik van een blazer lost ook de verf op gelakte oppervlakken op. Het type en de kwaliteit van de verf bepalen het succes. Dit geldt ook voor transparante zegels. In natuurlijke houtoppervlakken kunnen vetcomponenten van de vensterkleur leiden tot donker wordende verkleuring. Ze dringen door verwarming het hout in. Bij strijken met een geopende blotter kunnen vetresten met geluk worden "gladgestreken".

Fading and reworking

Oppervlakteverkleuring, die overblijft na het verwijderen van de vensterkleur, is meestal onvermijdelijk. Naast vettige componenten van de kleurvervaging. Window Color fungeert als een schild tegen het natuurlijke vervagen van geverfde of geverfde houten oppervlakken. Wanneer de afbeelding wordt verwijderd, moet men vaak een duidelijke "afdruk" verwachten.

Als het de natuurlijke hout om een ​​lichtere bossen, de schaduwen kunnen worden uitgewerkt door de post-processing met beits, was of olie. Voor gelakte, geglazuurde of geverfde oppervlakken, de kosten van het verwijderen van krassen uit hout. Malen en opnieuw afdichten zijn vaak onvermijdelijk.

Hulpmiddelen

Om de vensterkleur te verwijderen, probeert u de verflaag fysiek van het substraat als geheel te scheiden. Verschillende tools kunnen helpen:

  • verwarmen met een föhn
  • koeling met Kühakku of pak ijs
  • Fensterputzsprühmittel
  • hete stoom
  • label remover
Tips & Tricks Wilt u beelden met Window Color specifiek van toepassing zijn op deuren of andere houten oppervlakken, kunt u transparante steunframe gebruiken. Ze worden "opgehangen" als afbeeldingsframes voor de houten oppervlakken. Met zuignapbevestigingen vermijdt u schade of verontreiniging van het hout.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter