Clădire

Întreținerea în loc de reînnoire

O rășină de turnare poate etanșa lemnul și poate fi folosită ca o îmbunătățire vizuală sau utilitară. Un exemplu tipic este acoperirea unei mese cu rășină turnată. De asemenea, foarte potrivit este rășina turnată pentru a repara lemnul deteriorat. Prelucrat corespunzător, poate fi folosit și ca agent de renovare pentru construirea grinzilor și a fermelor.

Pentru a atinge stabilitatea optimă și capacitatea de încărcare a lemnei reparate, principiul călăuzitor este urmarea motto-ului "Conservare de la reînnoire". Rășina de turnare lichidă poate cel mai bine, la fel ca în protezele dentare, să "ghemuie" cât mai mult posibil substanța rămasă. Prin urmare, trebuie acordată o atenție deosebită prelucrării zonelor afectate pe lemn.

Extinderea structurii fibrelor

Pentru a păstra substanța din lemn, este important să se ia în considerare structura fibroasă a lemnului. Cele mai multe fibre sunt incluse în rășina de turnare, cu atât mai puternică va deveni legătura. Atunci când îndepărtați și curățați, de exemplu, componentele din lemn putrezite sau putrezite, ar trebui luate în considerare numai lemnul umed și clemele complet lipite.

Rășina turnantă lichidă are o suprafață de aderență mai mare cu fiecare fibră rămasă, care se află în punctele de contact cu lemnul. Acest lucru, de asemenea, încurcă cele două materiale, ceea ce duce la creșterea stabilității.

Impregnarea și finisarea exterioară

Un alt factor cheie pentru rezultatul optim al reparației lemnului este factorul de înmuiere. Scopul este acela de a lăsa rășina de turnare să pătrundă cât mai adânc în lemn. De asemenea, forajul auxiliar are succes. Unii producători oferă rășini bicomponente în care se aplică un tip de grund cu vâscozitate mai mare în prima etapă.

Rășina de turnare selectată trebuie în orice caz să fie ajustată la comportamentul de aspirație al lemnului care trebuie prelucrat. Nu orice lemn poate fi reparat optim cu aceeași rășină de turnare. O decizie importantă este dacă lemnul ar trebui să fie complet etanșat ermetic din aerul exterior și astfel umiditate.

Sfaturi și trucuri Când sigiliți complet lemnul cu rășină turnată, trebuie să vă convingeți de uscarea perfectă interioară.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul