Synthetische harsvoegen als alternatief voor conventionele mortel

Een kunstharsspecie zorgt ervoor dat het gevreesde en constant irritante cementgordijn niet bestaat. Met betrekking tot vorstbescherming zijn synthetische harsverbindingen niet oncontroversieel. Net als bij andere voegvullers moeten de synthetische harsproducten overeenkomen met de structuur, de platen, de voegbreedte en -diepte en de verwachte belasting.

Constructie en waterdoorlatendheid

Een neergelegde plaatvloer moet altijd als een compleet systeem worden beschouwd. De synergie-effecten tussen constructie en verbinding moeten in acht worden genomen om schade te voorkomen. Er zijn gebonden en ongebonden constructies. Grofweg gezegd, ongebonden structuren zijn waterdoorlatend. De bedden zijn gemaakt van grind, spaanders en / of zand.

Gebonden structuren zijn waterdicht en stijf. Hoewel harsbinding geen probleem is met gebonden systemen, moet, zolang de mortel de juiste viscositeit en potlife heeft, individueel worden besloten voor niet-gebonden systemen. Voldoende waterdoorlatendheid van het gekozen product moet worden gegarandeerd door een geschikte hoeveelheid kunsthars.

Materialen en optica

Een doorslaggevend voordeel van kunstharsvoegen is de afwezigheid van een cementgordijn. Het is praktisch onvermijdelijk en duur om op natuursteenplaten te verwijderen, vooral bij donkere oppervlakken. Een ander voordeel van de Kunstharzverfugung kan de precieze aanpassing aan optische eisen en wensen zijn. Glanzende en matte effecten zijn gemakkelijker te regelen dan met andere voegvullers.

Voegafmeting

Hoe breder de voegen, hoe groter het uiterlijk van de voegen. Omdat de waterdoorlatendheid van de Kunstharzverfugung beter kan worden geregeld door een groeiende breedte, kan de optische ontwerpvrijheid van de harsproducten hier worden gespeeld. Hoe smaller de verbindingen zijn, des te moeilijker is adequate consistentie in niet-gebonden systemen.

Hoe dieper de voegen zijn, des te nauwkeuriger moeten de viscositeit en de potlife van de voegmassa worden aangepast. Een gelijkmatige verdeling en volledige vermijding van luchtzakken en holtes creëert bescherming tegen vorst.

Verkeersbelasting

Om de verwachte verkeersbelasting op te vangen, moet ervoor worden gezorgd dat de elasticiteit van de geselecteerde vulstof na uitdroging tijdens kunstharsvoegen gegarandeerd is. Synthetische hars kan in het algemeen zeer precies worden aangepast aan de vereiste trek- en drukkrachten, maar moet overeenkomstig worden geselecteerd en voorbereid.

Tips & TricksIn het geval van niet-gebonden systemen dient u zich te onthouden van kunstharsvoegen waarbij de voegbreedte minder dan drie centimeter bedraagt. In de meeste gevallen is waterdoorlatendheid niet voldoende voor nauwe voegen.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter