Krovna terasa: koja podstruktura ima smisla?

I opet i opet, postavlja se pitanje izgradnje krovne terase na ravnom krovu. Koja se podstruktura najbolje koristi na klasičnim ravnim krovovima za drvenu terasu, a što mogućnosti postoje, detaljno pročitajte u ovom postu.

Mogućnosti za izradu terase

Klasični bitumenski krov nije najbolja opcija za ravne krovove koji nose terasu. Dugoročno gledano bitumena ne izdrži opterećenja - stoga treba biti na odgovarajuću potpornu strukturu za zaštitu krova.

Ako se gradi drvena terasa, naravno, važno je što je ravnomjernije raspoređivanje tlaka greda na površini krova. Postoji nekoliko opcija:

  • šljunak kao distribuciju pritiska sloj
  • izgradnju snopa kao substrukturnih
  • postolju dizajna za greda

šljunka kao distribuciju pritiska sloja

Šljunčana sloj daje prilično stabilnu i ravnomjernu raspodjelu pritiska snopa na krovu. To je vrlo isplativ izbor koji je također jednostavan za primjenu.

Međutim, pod slojem šljunka potrebno je uvijek napraviti dovoljan pečat. Smisleno se ovdje nužno

  • parna brana
  • PU-Bahn ili dodatne bitumenske ploče

penetracija korijena Šljunak sloj treba - ovisno o veličini terase i težini baru - biti debeo oko 5 cm. Ovo je najbolji način distribuiranja težine zrake.

Građevinska konstrukcija kao podstruktura

Izrada od vrlo izdržljivih, vremenskih otpornih drva je vrlo jednostavna opcija. Za to nije nužno tropsko drvo mora se koristiti kao Bangkirai ili slično, oni su obično, ali najjeftiniji način za izgradnju drvene palube.

Važno je zaštititi krov od bitumena iz barova koji su podignuti. Najbolje je koristiti prostirke za zaštitu zgrade. Također se mogu prilagoditi. Postavljanje greda izravno s druge strane može oštetiti vodonepropusnost ravnog krova. Jastučići izrađeni od gumenih granula mogu pomoći u kompenziranju visinske razlike.

Konstrukcije postolja za grede

Druga mogućnost raspodjele tlaka u gredama su tzv. Ležajevi za postolje. Istodobno, oni omogućuju ravnomjerno stvaranje i prilagođavanje gradijenta. St Ploče, ako su postavljene dovoljno čvrsto, također osiguravaju posebno ravnomjernu raspodjelu tlaka na krovu ispod. Ali uvijek pazite da postoji odgovarajuća udaljenost između šume podstrukture, ne smije biti prevelika.

Savjeti i trikovi Opterećujuće grede podstrukture moraju uvijek biti postavljene

preko greda podupirajući krov!
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar