Behuizing

Tijdens aardewerk kan de gedroogde klei worden gepolijst voordat deze wordt gebakken. Na het ruwe bakken moet u afzien van slijpen. De specifieke poreuze consistentie van het materiaal wordt in bijna alle gevallen aanzienlijk beschadigd. Theoretisch is slijpen met diamantzandkoppen van de hoogste kwaliteit mogelijk.

Als grotere hobbels worden verwijderd en gecompenseerd in de leerhardheid, wordt een langere polijsting aanbevolen, indien nodig met een waternevelfles. Voor reeds ontslagen kleiwerken is mechanische afvlakking niet meer mogelijk. Ansch Glazuur glazuur slechts oppervlakkig

glazuren bestaan ​​uit verschillende lagen. Net als bij de menselijke huid neemt de retentie van het oppervlak af met elk laagverlies. Als het glazuur moet worden geschuurd, moet de verwijdering alleen betrekking hebben op de bovenste laag, indien mogelijk. In geen geval mag worden doorgedrongen tot de "naakte" toon onder het glazuur.

Net als bij het boren, brengt elke mechanische actie en verandering aanzienlijke stabiliteit in gevaar. Als schuren vereist is, kan dit risico worden verminderd door handarbeid. Elektrisch bediende apparaten zijn meestal niet "gevoelig" voldoende.

Gladmaken en polijsten door polijsten

Klei wordt gepolijst voor ruw stralen, ook bekend als voorgesnipperd, om glans en gladheid van het oppervlak te bereiken. De ideale tijd is dat de klei er nog steeds vochtig uitziet maar al is opgedroogd tot een leerharde afwerking. Als een polijstinstrument zijn stenen zoals de halfedelstenen agaat en zeer gladde kiezels goed.

Andere mogelijke polijsthulpmiddelen zijn metalen lepels of plastic films die rond een steun zijn gewikkeld. Typische voorbeelden zijn vershoudfolies of boodschappentassen, die zijn opgespannen rond een borstel of een wegwerpbare hand.

Tips & TricksIn principe moet u ervan uitgaan dat uw geluid na het afvuren niet kan worden gewijzigd. Daarom is het noodzakelijk om de oppervlaktetexturen te beïnvloeden, zelfs in het stadium van formatie.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter