Gabioni - obavezno paziti

Construction gabionski se postaviti brzo i jednostavno - što ih čini jasno vrhunske ograde, živice i zidove. Međutim, postoje neke stvari koje morate biti svjesni prilikom postavljanja gabions. Ono što je važno u tom pogledu, detaljno pročitajte u ovom postu.

Mjesto

Naravno, prvo morate utvrditi mjesto pogrešaka. Ovisno o visini i širini gabion, zahtjevi za nosivost podloge variraju. nemaju grižnje savjesti što je potrebno na

  • biljnih spirala graniči mali (oko za visoke ribnjaka ili vode bačvama)
  • Gabioni za biljke

Čak i kada je ispunjen s teškim kamenjem ovdje u velikoj količini, što je kapacitet podzemlje sigurno nije prekoračena. Međutim, za ostale gabionske, pazite da ih pravilno postavite, stavite ih na pravo mjesto i sidrite ih što je više moguće. Kompletan Einbetonieren je gabion suvišan.

temelj plana

Obvezno potrebno je betonirane temelj za sve gabiona i gabionskih, koji su

  • viši od 100 cm (obično nakon dovoljno dolikuje)
  • uži od 30 cm

U većini slučajeva, od vas će i dalje nemaju kontinuirano kao kamenim zidom potrebna Obično su dovoljne temelje i post attachment. Trebali biste postaviti gabion stup na svakoj FAll, s gabion ogradom to nije uvijek apsolutno neophodno.

Fertiggabione ili homebuilding gabions?

Gotovi dijelovi imaju prednost da nakon punjenja morate samo pričvrstiti poklopac. Ostatak je već isporučen gotovim sastavljenim. U gabionskih košara za sebe što je potrebno da bi veza između pojedinih dijelova i sastaviti gabionski uputama za montažu čak i sebe. Skupština gabiona često može značiti puno posla, osim toga, spojevi su često manje stabilni od same u slučaju Fertiggabionena (ovisno o proizvođaču). Upute za izgradnju često nisu vrlo komplicirane, i za ispravno gradnju, obično ne zahtijeva poseban alat.

Odaberite materijal za punjenje

Veličina materijala za punjenje uvijek ovisi - naravno - o veličini oka gabionske košare. Za male kamenje i posebno šljunak potrebne su vam vrlo uske košare.
Dobra mjera prikladnosti materijala za punjenje šljunka je takozvana veličina zrna. Označava koliko su najmanji i koliko su najveći komadi s šljunkom. Na primjer, veličina zrna 0/32 znači drugačije kamenje između promjera 0 i 32 mm.

Savjeti i trikovi Vrlo je ekonomično napunjavanje, na primjer, jednostavna šljunka od krede. To je najjeftinija šljunčana vrsta koja je dostupna gotovo svugdje na regionalnoj osnovi. To će ispuniti vašu pogrešku mnogo jeftinije.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar