Schud om slank te blijven

Kun je echt slim worden met een shake? Laten we het op deze manier zeggen: naast een hele reeks andere dingen, kan een shake je helpen af ​​te vallen en ons slank te houden. U wilt snel en gemakkelijk een goed gewicht voelen. Hier hebben we een dieetplan voor u samengesteld.

Onder een shake wordt doorgaans verstaan ​​een stroperige drank met een hoog melkgehalte. De schuimige consistentie van de shake wordt meestal bereikt door het mengen of schudden in een mixer met hoge frequentie. Wanneer we het hebben over een shake, denken de meesten van ons aan de klassieke eiwitshake die krachtsporters dient om aan hun verhoogde eiwitbehoeften te voldoen. Maar niet alleen bij krachtsporters kan een eiwitshake positieve effecten hebben, zelfs gemiddelde consumenten kunnen baat hebben bij een eiwitshake. Vooral als hij slank wil worden of slank wil blijven. Omdat de shake veel eiwitten oplevert.

De aminozuren in het eiwit beïnvloeden de afgifte van een bepaalde vorm van hormonen, die een onmiddellijk effect hebben op het hongercentrum. Wie de hele dag door verspreidt, neemt veel eiwitbevattend voedsel, wordt beloond met een lagere honger. Vooral in de context van sport kan een eiwitshake nog effectiever zijn. Tijdens het sporten heeft het lichaam een ​​verhoogde energievraag, die het onmiddellijk tracht te dekken. Eerst en vooral zal hij op zoek gaan naar koolhydraten om zijn honger naar energie te stillen. Koolhydraten zijn gemakkelijk en snel te gebruiken door ons organisme.

Eiwitshakes zorgen voor vetverbranding

Als we ervoor zorgen dat het lichaam vlak voor de sport een lage inname van koolhydraten heeft, dan hebben we een goede kans om het vet op te verbranden. Bij koolhydraatgebrek is het lichaam gedwongen op zoek te gaan naar alternatieve energiebronnen. Dit vindt hij nu in de vetdepots die zich in de loop van de jaren hebben opgehoopt. Om ervoor te zorgen dat we niet geraakt worden door de beroemde hongerhit voor en tijdens de sport, moeten we vertrouwen op de diensten van een eiwitshake. Zelfs na het sporten verbrandt ons lichaam nog steeds energie. Ook hier kunnen we een eiwitshake gebruiken om ervoor te zorgen dat ons organisme zijn honger naar energie blijft stillen door vet te verbranden.

Overigens is een zogenaamde dieetshake vaak niets meer dan een laag gedoseerde eiwitshake, die qua calorie-inhoud wat dunner is. Desalniettemin kan een dieetshake je helpen af ​​te vallen. Vooral als hij zijn plaats als snack neemt. De rol van een snack in een dieet wordt vaak onderschat. Soms is het de kwaliteit van snacks die het succes of falen van een dieet uitmaken.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter