Skjerpe stål og skarphet stang

Riktignok dag vi sjelden skjerpe våre kniver i hjemmet, og deretter i en praktisk knivsliper. Den klassiske oppskarping stål er allerede litt glemt. Hva slags stål det dette er, og hvilke spesielle funksjoner den har, kan du lese her.

whetting eller peeling?

En skjerping stål er generelt egnet for begge - både for sliping av en kniv, så vel som for å trekke. Vanligvis brukes diameter slipe stål er nok til å skjerpe og avgrense skjærekanten. I de fleste tilfeller er det skarphetsstålstavformede, hvis tverrsnitt kan ha forskjellige former:

  • kvadratisk tverrsnitt
  • rundt tverrsnitt
  • flatt tverrsnitt

Måten av tverrsnittet gir bare forskjeller i håndtering, men ellers ikke påvirker egenskapene.

hardhet av et skjerpe stål

Ser vi på Rockwell hardhet av individuelle stål, er det gjennomgående forskjeller bestemmes. Det er interessant at en skjerping stål er bare litt hardere enn kniven, som man skjerpe det. Under en gjennomsnittlig kjøkkenkniv har en hardhet på omtrent 57 til 59 HRC, skjerper stål vanligvis mellom 60 og 70 HRC.

I en svært vanskelig kniv (for eksempel fra japansk knivstål), kan det skje at bladet med en hardhet på opp til 63 HRC er vanskeligere enn en billigere, eldre skarphet stål (bare 60 HRC). Som regel moderne, hard-forkrommede sliping av stål er i dag, men slo seg ned i området like under 70 HRC. kan grunnleggende oppdelt i regi og tilskjæring Stål

grupper av skarphet stål Sliping av stål. Det er mange forskjellige versjoner, men. De fleste er nødvendig i slakteri området og er alltid laget for svært spesifikke formål.

regi Stål

Her bladet er ikke bakken rett og slett, men bare "rettet". For meget skarp, skjærende kniver som inneholder de fine kantsettene ved bruk av bare litt til siden. Den slipende stål justerer bladet igjen, og korrigerer feilaktige skjærevinkel (herav navnet: Teaching sliping av stål).

Directing sliping av stål har en mikroskopisk fin struktur. Kniven trekkes på Whetstone bare etter bruk, for å opprettholde sin skarphet. Under retting av kniven, ikke noe materiale fjernet fra bladet, slik at det ikke medfører noen slitasje.

Maskinering Stål

Som navnet antyder, det kommer her til en fjerning av materiale fra bladet. De er mer vanlig og hyppig brukt i husholdningen versjon. Overflaten av disse stål som er utstyrt med såkalte "tog" kan også omfatte safir eller diamant belegg.

skal slipe med denne skarphet stål (grov eller fin) er meget aggressiv ablatert materiale, og å skape en skarp skjærekant. Men denne kanten er grov, og derfor ikke så skarp som det kunne være. Et finere skarphet med en mindre harde blad er vanligvis skaper keramiske stenger.

Strop bare ekstra skarpe kniver - for eksempel en klassisk barberhøvel - brukes deretter enda en lær stropp, den såkalte strop. Det er en kniv ekstra skarphet, effekten av skinn er ofte fantastisk. Det er trimmet når du trekker ut samtidig. Strop er der enten (fritt opphengt) og lærstropper eller montert på et håndtak.

tips & triks Selv korrekt bruk av Sliping strop og ønsker å være godt lært. Litt trening er allerede pålagt å ikke engang å skade kniven ...
Del med venner

Legg igjen din kommentar