Sheesham Holz - što je s kvalitetom?

Pogotovo u Sheesham drvo, pitanje kvalitete zadržava obrezivanje. Često se smatra ne vrlo visokim - iako sheesham drvo je dragocjeno drvo obitelji Palisander. Zašto je to i kakvi su problemi s kvalitetom uobičajeni, pročitajte u ovom postu.

procjenu kvalitete

porijeklo i ime

Prvo, to je - osobito u tropskim šumama s mnogo različitih imena, oznake za blisko srodnih vrsta drva potrebne kako bi se utvrdilo da li je kupio drva zapravo „pravi” Sheesham je drvo. To nije uvijek lako utvrditi, jer se oznake često koriste samovoljno. To je to za real Sheesham Drvo se može pretpostaviti ako je naziv drva je dano kao:

  • Sissoo thali
  • Sheesham Shisha
  • Bahia Rosewood (samo Bahia Rosewood, drugi rosewood vrste ili rosewood vrste nisu Sheesham!)

kada Drvo dolazi iz Pakistana ili iz Punjaba, može se pretpostaviti da su najvjerojatnije Sheesham. Treba napomenuti, međutim, odgovarajuću kakvoću drva.

kvaliteta drveta je važno - kao i sa bilo drvo - odrediti točno ono što je obrađeno. Zbog velike potražnje u posljednjih nekoliko godina i donje udlage osim u srži puta obrađene. U nekim slučajevima, šupljina može računati i do 30% namještaja koji se izvozi u Europu. Kvaliteta svaki komad namještaja boluje od strane jasno i često visoku cijenu jer nije više opravdano. Isključujući taj gubitak kvalitete, ali često može biti provedena od strane pouzdanih trgovaca i proizvođača.

možete vidjeti sve vrste drva na prvi pogled

Savjeti i trikovi Provjerite da li se odnose tropske drvo samo iz pouzdanih izvora, te da dolazi iz obnovljivih izvora kao što je više moguće. To su informacije o FSC pečatima koje podržavaju mnoge organizacije za zaštitu okoliša. Neobvezeno drvo ne bi trebalo kupiti ako je moguće.
Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar