Hylle laget av papp - er det bra for noe?

Kartongmøbler ser ikke ut som et solidt stykke møbler ved første øyekast. Men det er villedende. Mulighetene og hvor du kan til og med kjøpe papphyller, er forklart i denne artikkelen.

Stabilitet av pappmøbler

Ved første øyekast ser ikke papp ut som et stabilt møbelkonstruksjonsmateriale. Også med hensyn til holdbarhet, vil mange trolig ha tvil.

Men det er villedende, stabiliteten er hovedsakelig basert på byggemetoden. Det kan gis av tilsvarende fold og geometriske former, selv et lite stabilt materiale, en svært høy stabilitet og bæreevne.

Holdbarhet av pappmøbler

Selvfølgelig, etter noen års bruk, er tegn på slitasje synlige. Men det gjelder også for mange andre møbler. Levetiden kan - med passende byggemetode - være opptil 10 år.

Fordi møbler ofte fornyes om noen år, er holdbarhet kun av liten betydning. I fremtiden må imidlertid den lavere holdbarheten og prisen på møblene balansere hverandre. For øyeblikket er dette ikke tilfelle.

Økologiske og bærekraftige møbler

Kartong er et materiale som er svært enkelt å resirkulere. Dette gjør møbelproduksjonen meget bærekraftig når papp brukes som utgangsmateriale for møblene. Energiforbruket ved montering av møblene er også lavere hvis møbelmaterialet (papp) allerede finnes.

Alt i alt er pappemøbler et økologisk fornuftig og bærekraftig alternativ til klassiske møbler.

Kilder til forsyning

Bare noen få selskaper har begynt å produsere og distribuere pappmøbler. Forskning og utvikling tar mye tid og penger, valget er for tiden begrenset. Spesielt med hyller er antall modeller fortsatt svært lave.

Utførelsen av slike møbler er imidlertid fantastisk - så en avføring kunne nylig bevise at den har en lastkapasitet på 1000 kg. Og en seng motsto lett 20 personer uten noen skade. Selv hyller kan være ganske motstandsdyktige.

Tips og triks Møbler laget av papp er ikke en "engangsmøbler". De kan sikkert være et seriøst og svært økologisk alternativ på enkelte områder.
Del med venner

Legg igjen din kommentar