Zou u zelf een strijkijzer moeten openen voor reparatie?

Wanneer het strijkijzer niet meer werkt, gebeurt dit meestal als er veel wasgoed is om uit te strijken. Wat is meer voor de hand dan het openen van het apparaat en zelfs op zoek naar een reparatie? Als je een beetje bekend bent met de onderliggende techniek, kun je succesvol zijn. Maar is het openen van het strijkijzer raadzaam voor elke gebruiker?

U moet dit doen voordat u uw strijkijzer opent

U kunt mogelijk uw strijkijzer repareren zonder dat u het hoeft te openen. We raden u aan eerst het netsnoer los te koppelen, het apparaat een tijdje te laten staan ​​en vervolgens opnieuw te proberen om te zien of het weer werkt.

De reden voor het defect kan ook een losse aansluiting van de stroomkabel zijn, die meestal redelijk kosteneffectief kan worden vervangen. Misschien gaat u gewoon naar de dichtstbijzijnde winkel en probeert u deze kans.

Controleer ook of het apparaat nog steeds garantie heeft, dan kunt u het gratis ter reparatie aanbieden. Dit duurt natuurlijk iets langer, maar als u het strijkijzer met de hand opent, kan de garantie en garantie komen te vervallen! Repareer het ijzer zelf?

Voordat u uw apparaat opent, is het dringend nodig om het los te koppelen van het lichtnet. Tap ook de watertank af om te voorkomen dat er water in de apparatuur loopt, mogelijk met nog meer schade tot gevolg.

Wees voorbereid op het feit dat reparatie met één hand iets langer duurt en een hoop zenuwen kan kosten als u geen elektricien bent.

Als uw aandacht niet primair is gericht op kostenefficiëntie, maar niet altijd alles weggooit zodra het breekt, hebt u een goede reden om te tikken.

Tips & Tricks Denk vooral aan de mogelijke beveiligingsproblemen die kunnen optreden na een zelfreparatie door een niet-specialist. Het is mogelijk dat een verkeerd gerepareerd strijkijzer oververhit raakt of dat de gebruiker in elektrisch contact staat. Daarvoor ben je alleen immuun als je echt bekend bent met elektriciteit.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter