Skal jeg male eller rulle min kalkmaling?

Lime maling er en av de tradisjonelle malingene brukt av våre forfedre for tusenvis av år siden. Selv i dag, mange mennesker fortsatt kjenner egenskapene til denne spesielle materialet til å sette pris som effektivt beskytter grunn av høy pH til å forme mens resterende pustende og bidrar til et sunt inneklima. Men hvordan bruker du ordentlig limefarge?

De forskjellige typer kalkmaling

Tidligere var det kun to typer kalkmaling: kalk og kalkkalk. Slokkingskalk ble ganske enkelt laget av såkalt "lime slaking" ved å blande kalsiumoksid med vann. Dette fører til en sterk varmeutvikling.

Fremstillingen av kalk kitt, men strekker seg over en lengre periode, i dette tilfellet den kalk er "eingesumpft" over en lang periode i vann. I løpet av denne ofte måneder lange fasen avgjør forurensninger seg og den indre strukturen av malingen endres.

Lime kalk anses som ren, slitasjebestandig og generelt mer kvalitet enn slakket lime. Nå, derimot, mange andre varianter av kalk maling var fortsatt under utvikling, beriket med bindemidler og pigmenter har hver av dem spesielle egenskaper.

Rulle, børste eller børste: Hvordan tar jeg med kalkmaling på veggen? Limefarger har ofte en forholdsvis tynn konsistens, de påføres over hverandre i flere lag. Her er det fornuftig å male så vel som i gamle dager med penselen, dette er nok for en normal malers kvote.

Fargene er innarbeidet med quast, slik at et kontinuerlig, men løst belegg blir opprettet, uten stygge tilnærminger. Men spørsmålet om å understreke kalk maling eller roll, får som følge av bruk av moderne typer male en helt ny kontrovers:

Såkalte "fett" renvasking, gjenkjennelig med sin kremet konsistens, kan også brukes med rollen som normalt. Du finner vanligvis de tilsvarende instruksjonene på den tilhørende beholderen. St Lime eller lime maling: Du bør være oppmerksom!

Det spiller ingen rolle om du maler eller ruller kalkmaling: For å håndtere denne spesielle maling profesjonelt, bør du observere følgende regler.

sterkt sugende underlag som ikke er forhånds våt

primer med fortynnet kalk (kasein) farge

  • kalk farge under 8 grader Celsius prosess
  • malinger lykkes bedre ved høy fuktighet
  • tilstøtende komponenter med tape og film beskytte
  • Kalkspritzer fjerne raskt,
  • beskytte øynene og huden flere tynne sjikt holde søknad maling
  • fuktig fra spray (øker slitasjemotstand)
  • bare fullstendig tørkede lag feie
  • Tips og triks Husk at kalk farge ofte blir transparent når den er våt. Den faktiske opaciteten kan bare vurderes etter fullstendig tørking.
Del med venner

Legg igjen din kommentar