Vopsea silicat: O privire la ingrediente și de prelucrare

Vopsele silicate nu sunt atât de ușor de manevrat, pentru că sunt fabricate din ingrediente speciale. Mulți experți avertizează chiar împotriva procesării acestei vopsele ca un laic, dar bine informați și cu echipamentul potrivit, sunteți pe partea dreaptă și nu aveți nevoie de un profesionist pentru a vă aplica vopseaua.

Aceste probleme există în prelucrarea vopselelor silicate

Vopselele silicate constau din componente minerale, cu sticlă de apă potasică ca liant. Materialul are o valoare ridicată a pH-ului, adică este alcalin și, prin urmare, coroziv atunci când este umed.

Si exact aici incepe problemele: stropile de vopsea pot deteriora pielea si ochii in timpul procesarii si se comporta agresiv pe suprafete de sticla si ceramica. O fereastră contaminată cu vopsea silicată va păstra probabil pete orb.
Oricine este familiarizat cu această proprietate a vopselei silicate și se poate descurca, nu are de ce să se teamă. Iată principalele măsuri de precauție pe care trebuie să le luați atunci când folosiți vopseaua minerală populară:

  • Puneți ochelari de protecție.
  • Purtați mănuși rezistente la alcaline.
  • Rochie, astfel încât pielea ta este acoperită.
  • Acoperiți cu grijă sticla și plăcile din mediul înconjurător.
  • Evitati pulverizarea cand aplicati.

După ce vopseaua sa uscat, nu există nici un pericol din partea ei. Dar funcționează destul de bine împotriva mucegaiurilor și germenilor, deoarece crește alcalinitatea peretelui. Cu toate acestea, ar trebui să evitați zidurile umede și nevăzute!

Cum este vopsea silicată plasată cel mai bine pe perete?

Potrivit informațiilor despre cele mai multe găleți de vopsea, vopselele de silicat ar trebui fie vopsite, fie laminate. Prelucrarea este aceeași ca și pentru vopseaua cu emulsie, inclusiv agitarea și umezirea pe umed.

Vopselele de silicat sunt rareori pulverizate, dar acum și apoi o îmbunătățire de origine încearcă în această metodă de procesare. Ce se întâmplă exact aici, citiți aici!

Vă rugăm să rețineți că vopselele de silicat se utilizează numai pe substraturi minerale, dar nu pe ghips. Dacă este necesar, curățați suprafața cu apă de potasiu și niciodată cu o bază.

Sfaturi și trucuri Vrei să-ți colorezi vopseaua silicată? Apoi nu folosiți culorile obișnuite de nuanțare în magazinul de hardware! Aveți nevoie de pigmenți impregnați, rezistenți la alcalini, de la specialiștii cu amănuntul.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul