Eenvoudige functie met groot effect: de bouw Dachrinnensieb

Bij het opzetten van koepelvormige goot schermen via de uitlaat met betrekking tot een goot verstopping van de afvoeraansluiting en de valbuis wordt verhinderd. De ronde draadgaaskogels worden eenvoudig in de gaten geperst en worden gefixeerd door de restspanning van het gaas.

Modellen en materialen

In de meeste gevallen zijn gootzeefjes gemaakt van metaal, waarvan het oppervlak ofwel geraffineerd ofwel van stevig materiaal is. en goot schermen gemaakt van kunststof op de markt, maar vaak kan broos geworden als gevolg van snel afnemende flexibiliteit en vorm flexibiliteit.

Gootschermen komen overeen met de gewone metalen voor dakgoten en zijn vervaardigd in de uitvoeringen titaniumzink, koper en aluminium. Alle soorten metaal zijn verkrijgbaar in vaste vorm. Als goedkopere alternatieve gootzeef worden ook aangeboden in koper of gegalvaniseerd staal.

Aluminium schermen zijn altijd gemaakt van massief materiaal, omdat het prijsverschil met anders verwerkt metaal te laag is. Hetzelfde geldt voor roestvrij staal, dat vaak wordt gebruikt in kunststof goten.

Duurzaamheid en installatie

Dakgoten houden de dakgoot vrij en beschermen alleen het afwateringspunt. Dit voorkomt verstopping van de drainagegaten of het constant doorspoelen van de bladeren vult de regenpijp. De goten zelf moeten echter normaal worden gereinigd in geval van veel gebladerte.

De goot schermen hoogte worden ingebracht in de afvoerpijp gat meestal ongeveer viervijfde, zodat de punt van het gaas koepel in de goot uitsteekt enkele centimeters boven het hoogteniveau van de gootbodem.

Dakgoten van metaal rotten niet en kunnen alleen onbruikbaar worden door mechanische schade. Dit omvat corrosie als gevolg van oppervlakteschade en krassen op koperen of gegalvaniseerde modellen.

Bij het plaatsen van de goot zeven moeten daarop beide oppervlakken, randen en randen van de groef en de draad van het scherm krassen niet te verstrekken nemen.

Prijs voorbeelden

  • Gegalvaniseerde goot zeven op hbw-handel.de kosten 1,80 euro per stuk. Gemaakt van massief koper of roestvrij staal, de prijs is iets minder dan vijf euro.
  • Op halleplastic.de zijn gegalvaniseerde goten verkrijgbaar vanaf 2,20 euro.
  • In dach-paulus.de een gegalvaniseerde Dachrinnensieb kosten onder het product Rinnenseiher 5,36 euro per stuk.
Tips & TricksAuf private handel portals zoals ebay.de vele goot schermen zijn verkrijgbaar in alle maten en materialen. Enkele prijzen voor plastic versies onder de twee euro zijn gebruikelijk, voor varianten gemaakt van metaal vanaf twee euro.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter