Bare kult: et selvdrevet kjøleskap

Et kjøleskap trenger mye energi for å holde innholdet veldig kul. Dette har to ulemper: kostnadene pådratt og behovet for å ha en kontakt på installasjonsstedet. Hvem vil kjøle mat og drikke i hagen eller på campingplassen, kan bruke et DiY-kjøleskap uten strøm!

En selvlaget "naturlig kjøleskapet"

Kjøleskapet uten strøm utnytter den avkjølende effekten produsert i fordamping av vann: Sannsynligvis våre tidligste forfedre allerede maten kult med lignende konstruksjoner i sommer.

Den selvbyggede kjøleenheten kan brukes både innendørs og utendørs. Alle som plasserer det naturlige kjøleskapet i grillen i hagen, har alltid noen få kule drikker for hånden, uten å måtte bruke et stikkontakt. bygge

kjøleskap uten strøm: en guide

  • en stor kjele av ler
  • en litt mindre potte fra leire
  • vanntett tape
  • fin sand
  • kaldt vann
  • en samsvarende lokk for den store gryte
  • en oppvaskklut
  • vanning

første blomsterpotter forberede

Glue Legg hullene til bunnen av blomsterpottene med vanntett tape, og legg deretter litt sand i den store gryten. Sett den mindre gryten i den større.

2. Hell sand

Dersom begge pottene stå inne i hverandre, fyller alle mellomrom med mye sand på, trykker utfylling mellom noen stater: Ettersom sand virker som et varmeisolasjonslag må så mye som mulig av det på innsiden.

3. Tilførsel av vann

Uansett hvor tett du har klemmet sanden, er det fortsatt litt vann i mellomrommene. Velg det kaldeste mulige vannet og hell rommet mellom potene til randen.

4. Dekke kjøleskapet

Interiøret i den mindre gryten representerer det nye kjøleskapet ditt, som du nå må lukke. Legg et lokk som passer så nøyaktig som mulig på blomsterpottene og dekk det med en lett klut.

5. Hold kjøleskapet i drift

For å holde kjøleskapet avkjølt, hell det nye vannet regelmessig. Fordi fuktigheten i sanden vil fordampe stykke for hverandre og derved utvikle den ønskede kjøleeffekten. Dette gjør det mulig å redusere innetemperaturen til godt under 10 grader.

Tips og triksVelg blomsterpottene slik at gjenstandene som skal avkjøles, passer riktig inn i dem. De som ønsker å kjøle bare én eller to flasker med øl, kreves i interiøret mindre plass enn noen som bruker det praktiske kjøleskap i flere liters flasker med vann.
Del med venner

Legg igjen din kommentar