Diskhon avlopp - du bör veta om bostäder

som installerar ett nytt handfat, naturligtvis också måste montera rinna av ordentligt. Hur denna process är i första hand, vilka delar den består av, och hur du monterar den korrekt, läser du i den här artikeln. Dessutom, hur man får honom i förstoppning fallet bäst igen.

Viktiga delar med standardkontakter

I standard ansluten diskbänk kan hittas i slutet följande objekt, i ordning från topp till botten:

  • dräneringsventil
  • formringen
  • ventilkroppen
  • dopprör
  • sifon
  • kontakt för avlopp

De tre första delarna (utloppsventilkoppen formad ring och ventilkroppen) kallas även "inloppsdelar".

Avloppet i denna form används endast för sänkor. För diskbänkar sätts ett antal ytterligare delar till, och dränering av badkar och duschbrickor innehåller också olika delar.

inloppsventil

I inloppsanslutningen, endast avloppsventilen är (i modern diskbänk i samband med en så kallad Ausgussverschluss) i bassängen. Formring och ventilkropp är under tvättstället.

En förslutning med gummiproppar, som de som finns i rostfritt stål sänkor, är inte längre vanligt i sänkor idag. Istället används en så kallad tuit. Det brukar drivas via en spakmekanism som höjer eller sänker stängningen.

Vid nedsänkning kan inget vatten tömma och bassängen är fylld. När spaken drivs i motsatt riktning stiger proppen och vattnet kan springa under. Detta ger också ett visst skydd mot att spolar större föremål i avloppet, vilket då kan täppa till tömningen.

Immersionsrör

Det så kallade nedsänkningsröret kopplar ventilkroppen med sifongen. Dipprörets längd är viktigt för att få rätt höjd i avloppsanslutningen. När du mäter, bör du därför vara mycket exakt och försöka att sammanfoga alla delar för att bestämma rätt längd.

skurna rör korrekt Om önskad längd korrekt märkta, kan det vara avloppsrör (ofta tillgänglig som ett komplett system, inklusive sifon) Sågade med en bågfil. På grund av sin fina utjämning är hacksagen bäst för sågning av HT-rör (temperaturbeständig även för högre temperaturer och standardavlopp).

Efter det måste borren försiktigt avlägsnas med en kniv eller en skärare. Skärkanten ska dessutom avfasas med en fil.

Sifon fällan är en fälla, som förhindrar dålig lukt från avloppet, eller från de avloppsrör att stiga och passera genom dräneringsventilen i rummet.

Vanligtvis en hävert helt enkelt av ett krökt rörsektion, som är monterad mellan stigröret och anslutningsstycket till avloppet. En sådan sifon kallas också tub sifon.

Om det finns mindre ledigt utrymme, kan en så kallad flaska sifon också installeras. Sådana sifoner används också (och framför allt) för mycket låga duschbrickor som ofta installeras i golvet. Dykväggsförslutningar och bell-fälla stängningar, å andra sidan, är i allmänhet sällsynta. Regelmäßig Kontrollera regelbundet siffran

Sifoner är en av de främsta platserna där blockeringar bildar sig i avloppet. I botten av sifonen ackumuleras sedimenterade ämnen som i sin tur bildar en viskös, malodorös slam.

Om du tar bort det regelbundet, är detta ett mycket bra skydd mot förstoppning. Även saker som oavsiktligt tvättades i diskbänken hittar du mycket ofta i sifonmudden igen.

Sifonanslutningar

Sifonen är ansluten till nedsänkningsröret och anslutningen till avloppsröret. Här används en enkel ringtätning. Rörsektionerna som leder till och från sifonen sätts in i sifongen och packningen är placerad i rörets ände. Denna förening kallas också crimp-anslutning.

Därefter säkras anslutningen med en fackmutter som skruvas på Siphonstücks tråd. För att rören ska glida lättare i sifongbitarna, bör ett lämpligt smörjmedel användas.
Rör får aldrig införas så långt som möjligt i armaturen. Det finns fortfarande en så kallad expansionskompensation måste bibehållas (ca 10 mm). Du bör alltid vara uppmärksam på detta under installationen, samt den snäva möjliga skruvanslutningen på fackmuttrarna.

Anslutningsstycke till avloppsröret

Anslutningsdelen till vattenröret kan också utformas som en flexibel slang. Det gör det vanligtvis lättare att justera anslutningen.

Se till att anslutningsdelen sträcker sig tillräckligt långt in i vattenröret och att den inte är för kort. Röret kan skäras i längd på samma sätt som dämpröret. Också uppmärksamma några avvikande rördiametrar och vid behov använda lämpliga anslutningsdelar och adaptrar.

Släpp av avrinningen

Det är bäst att alltid använda mekaniska metoder först om det finns blockering. Rekommenderas är en rörspiral, alternativt kan du prova först med en sugkopp ("Pümpel").

Du bör avstå så mycket som möjligt från dräneringsmedel, särskilt oorganiska ämnen (som granulat eller flytande), på grund av deras farliga och ekologiska problem. Andra sätt att rengöra avloppet finns också i den här artikeln.

Tips och tricks Rengör din sifon regelbundet genom att helt enkelt ta bort det och skölja det noggrant. För att undvika dåliga luktar, om du inte använder avlopp under en längre tid (t.ex. på semester) dricker du bara lite glycerin eller matolja i avloppet.

Dela med vänner

Lämna din kommentar