Spoelbak: roestvrij staal of graniet?

Als het aankomt op het kiezen van de gootsteen, blijkt voor velen de vraag, maar een visueel aantrekkelijke granieten spoelbak Wantrouwen eenvoudige roestvrij staal? Waar de voor- en nadelen van beide materialen zijn, en waar altijd rekening mee moet worden gehouden bij het spoelen van graniet, lees hier.

Functie vergelijking

De twee materialen zijn zeer verschillend - en dus ook verschillende eigenschappen, die het dagelijks leven sterk beïnvloeden.

criteriumroestvrij staalgraniet
uiterlijk"klassieke", in plaats van gewoonziet er stijlvol en kwaliteit
hardheidtamelijk zacht, veerkrachtighard, rotsachtige ondergrond, robuust
gevoeligheid voor krassengemiddelde tot hoge (geenmet thinner, kosten
hard waterkalkvlekken optreden, maar kan gemakkelijk worden verwijderdmineralen in de tijd leiden tot verkleuring
reinigingsinspanningMedium tot hogezeer hoge

nadelen van een granieten aanrecht kan kijken visueel indrukwekkend vanuit

graniet wastafels, maar ook een zeer hoog niveau van zorg nodig hebben .

van de meeste fabrikanten worden geadviseerd om de gootsteen zorgvuldig te drogen na elk gebruik om lelijke water vlekken te voorkomen. dat veel werk maakt in het dagelijks leven, die moet men echt bewust om rekening mee te houden kiezen ...

prijsverschillen

op Op het eerste gezicht lijken roestvrijstalen spoelbakken veel goedkoper dan granieten spoelbakken . En Dit is echter, hangt meer af van wat je vergelijken met wat Hoewel er zijn van roestvrij staal zeer eenvoudig gootsteen op slechts 40 -. EUR 60 modellen met meer mooi design zijn goed geprijsd in een vrij gelijkaardig klasse als de granieten wastafels, zoals tussen 100 - 200 EUR

De premiummodellen kunnen tot twee keer kosten (ongeveer 400 EUR). Aan de andere kant is keramiek aanzienlijk duurder voor het aanrecht dan beide materialen.

Tips & Tricks tussen roestvrij staal, keramische potten en graniet, zijn er tal van verschillen in de eigenschappen. De keuze heeft altijd langetermijneffecten, dus u moet gewoon de voor- en nadelen van elk materiaal in detail bespreken.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter