Sifon - welke maten zijn er?

De bepaling van de grootte van de sifon en van de leidingen van de afvoerinstallatie veroorzaakt altijd problemen. Het aantal verschillende maten is in de praktijk echter niet zo groot, maar u moet altijd letten op de selectie van het juiste model. Hoe u de juiste en geschikte sifon gemakkelijk vindt, lees hier.

Gestandaardiseerde maten voor sifons

De eenvoudigste manier om zich te oriënteren is om de binnendiameter van de wandaansluiting te meten. Het resultaat van de meting maakt het gemakkelijk om af te leiden welke van de twee maten het drainagesysteem zou moeten hebben.

In principe zijn deze maten aangeduid volgens gestandaardiseerde binnendiameters. Er is slechts DN 40 en DN 50. Afhankelijk van welke waarde past, zodat u precies weet met een eenvoudige maatregel wat je nodig hebt bij het uitvoeren van het systeem.

Alleen voor echt oude installaties kunnen er afwijkingen zijn hier - in dit geval moet u ofwel het zoeken naar geschikte verloopstukken tot DN 40 of DN 50 merk, of een verloopstuk zelf te maken.

Buisdiameter

De tweede belangrijke maat van het sifon- en afvoersysteem is de ondoordringbaarheid. In principe zijn tegenwoordig slechts meer 1 ½ "en 1 ¼" systemen gebruikelijk, met een uitgesproken nadruk op de 1½ "-systemen. Z De Zolligkeit is tot nu toe slechts een klein probleem, omdat je altijd een adapter krijgt van de ene grootte naar de andere. Kortom, het is gemakkelijker met de juiste Zolligkeit.

Sifontypen

Naast de verschillende bouwmethoden van sifons, is het natuurlijk ook noodzakelijk om te beslissen over toepassingsgebieden.

In principe zijn er verschillende systemen per:

bad

  • bidet
  • douchebakken
  • wastafels en gootstenen en
  • spoeling
  • Met spoelbak een drainagesysteem met overloop bijvoorbeeld noodzakelijk zijn, maar ook een Röhrensiphon of bekersifon (minder ruimte) mogelijk. Daarnaast zijn er speciale varianten die voldoen aan bepaalde ontwerpvereisten, of aan speciale ruimtevereisten wordt voldaan.

Douchebakken zijn meestal uitgerust met platte sifons, vooral voor douches op vloerniveau en douchebakken, die erg laag zijn. Dit is misschien een buissifon, maar net zo goed een excentrieke overloop. Bovendien heeft de douchebak vaak aparte overlopen nodig.

met wastafel, zijn er verschillende varianten:

spoelbak

  • dubbele wastafel (meestal aan het eind brug)
  • met en zonder overloop
  • met extra aansluiting wasmachine
  • met verschillende opties voor slangaansluiting
  • Tips & Tricks De optiek een rol speelt soms, vooral in het bassin waar de sifon en de afvoerfitting is meestal zichtbaar. Dergelijke designeronderdelen kunnen echter aanzienlijk duurder zijn dan een conventionele afvalset van eenvoudig plastic.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter