Fornuis met pyrolyse - wat betekent dat?

Veel moderne kuddes adverteren met een pyrolysefunctie. Wat betekent dit precies hoe pyrolyse werkt en wat mogelijke nadelen speciale behandeling in ovens met pyrolyse wordt gehouden met eisen, zie dit bericht.

pyrolysefunctie de kachel

De pyrolyse functie is een speciale reinigings programma voor de oven. Het vergemakkelijkt het schoonmaken van de oven na gebruik en maakt het in de meeste gevallen zelfs volledig onnodig. Dit zou de tijdrovende en saaie ovenovenscrubber uit het verleden moeten zijn.

operatie

Men kan vuil en vet daalt ofwel scrub vervelend - of u kunt ze verbranden. Dat is precies wat een pyrolyse-programma doet. De naam is afgeleid van het Grieks en betekent gewoon "gespleten door hitte".

alle vuil in de oven worden verbrand tot as, of het vet vlekken of ander vuil door verhitten van de oven tot temperaturen boven 500 ° C De resterende as kan dan gemakkelijk uit de oven worden geveegd.

Andere voordelen

Adhesive deeltjes uit de vorige bakproces vaak rook en geurtjes veroorzaken als de stroom was de haard. Als deze vuil eerder gebrande, zijn er geen stank meer, omdat het materiaal is reeds eerder desintegreren in as. Bovendien

Langdurige verkorstingen branden dieper en dieper in de oven, en kan nauwelijks worden verwijderd na verloop van tijd. Dit wordt effectief voorkomen door het automatische reinigingsprogramma wanneer het na elk bakproces wordt ingeschakeld.

Mogelijke nadelen

  • zeer hoog stroomverbruik voor schoonmaak
  • bakplaten en roosters zijn niet zo goed schoongemaakt en eerst worden verwijderd
  • in ovens pyrolyse er zelden uittrekbare geleider (voor hoge temperaturen die optreden ongeschikt)
  • schoonmaak op individueel verborgen maken niet altijd effectief (bijvoorbeeld ook op het glas)
  • pyrolyse ovens zijn aanzienlijk duurder dan andere kachel modellen

het grootste nadeel is het stroomverbruik. De pyrolyse proces dat vaak kan tussen de één en twee uur, verbruikt meestal meer energie dan het bakproces zelf. In sommige gevallen alleen is toegestaan ​​voor het reinigen van de kosten van elektriciteit van maximaal 1,50 euro voor een enkele reiniging. Dit maakt elke energie-efficiëntieklasse van nature zinloos. Het schoonmaken van bakplaten en roosters blijft men ook niet bespaard.

Tips & TricksAls puur comfort functie voor frequente gebruikers pyrolyse kan interessant zijn in het gemiddelde huishouden, ze zelden echt de moeite waard.
Deel met vrienden

Laat je reactie achter