Suksessivt sliping marmor

Marble er et ettertraktet gulvbelegg. Den krystalliserte sandkalkstein er imidlertid også en av de problematiske natursteinene når det gjelder følsomhet. Ved sliping har du forskjellige teknikker å velge mellom. Bare maling av marmor krever mye spesialkunnskap og best av alt et vell av erfaring. Av denne grunn har vi satt sammen for deg den viktigste informasjonen for sliping av marmor.

Marmor og grunnleggende egenskaper

Marmor er en metamorfisk stein. På grunn av høyt trykk, enorm varme og fremfor alt med mye tid krystalliserer kalkholdig sandstein eller dolomitt til marmor. Men han beholder også noen av de negative egenskapene til kalksteinene.

  • følsom overfor syrer
  • følsom for fruktsyrer
  • følsom for eddik

Andre skadelige nærmere av den fine naturstein

tilsetning Lagt er porøs, noe som resulterer i ytterligere ulemper. Skittet kan trenge inn i steinen. Men også visse vaskemidler som inneholder, for eksempel overflateaktive stoffer, er problematiske. Overflateaktive stoffer blir også avsatt i marmor og virker støv og smussbinding, så lagre det.

Grunner til at marmor skal slipes

I tillegg er marmor mye mykere enn ofte antatt. Mohs hardhet er bare 3. Til sammenligning: stål 5 Mohs, granitt 6 Mohs. Men det betyr også at marmor kan bli slipt godt. På den annen side er denne mykheten ofte utløseren til å male, fordi natursteinen er veldig følsom. Selv en feil behandling med allerede nevnte rengjøringsmidler og agenter er ofte årsaken til nødvendig marmorsliping.

Prosedyre for sliping marmor

Kun gjennom normal gang kan gangveier utvikles innen få år. Det er da (dessverre) veldig hyggelig å se hvor en marmoroverflate ofte kommer inn. Sliping marmor er gjort med en skive sander. Som med marmor benkeplater, er de første slipingene tørre, den endelige våt.

til den er tørr

  • gni trinn 1, råolje skader og riper: kornstørrelse 80 til 100
  • gnir trinn 1 eller 2 (mindre mekanisk ødelagt marmor flater 1): kornstørrelse på 120 til 150
  • neste eller siste maleoperasjon tørr: 240.

og deretter fuktig

  • første sliping prosedyre: 400 grit slipe
  • andre gear: 600
  • endelige oppmalingen: 1,000

Etter maling til slutt blir den marmor renset godt med vann. Helst med klart vann eller med et strekk av ånd. Etter fullstendig tørking (flere dager) kan du bruke en passende naturlig stein dispersjon. I ingen tilfelle en plastisk dispersjon!

Enhver forarbeid før sliping eller etter første sliping drift

tillegg Marble For svært alvorlige skader eller ulykker er primet også. Spesialforhandleren tilbyr riktig fyllstoff i henhold til marmor.

Marmorløkker har sine fysiske grenser

Imidlertid oppnår sliping ikke den massive glansen av marmorgulv så ofte vist på glatte utskrifter. Ved mekanisk sliping oppnår du maksimalt en silkeaktig glans. Av denne grunn tilbyr handel i tillegg en kontinuerlig marmorfinement: krystallisering. Endelig

utkrystallisere marmor Krystallisering linde krystallene omdannes ved hjelp av en kjemisk mekanisk prosess i silikat-lignende krystaller med et tilsvarende høy hardhet. Selv om ingen liker å snakke om ulemper, bør det nevnes her at du forandrer hele overflaten på marmor under krystallisering. I tillegg er prosessen ikke lenger reversibel. Ikke hver marmor kan krystallisere

I tillegg kommer krystallisering også sine grenser. Dolomittmarmor har for eksempel et høyt kalsittinnhold, noe som gir marmoren en svært høy hardhet. Derfor kan dolomitt marmor ikke krystalliseres. Selv polering og sliping av denne marmor er mektig og bør bare overlates til erfarne håndverkere.

Fordeler med krystallisering av marmor

Men hva kan være en ulempe med krystallisering (ingen reversering mulig) med herding er også en fordel. Ved krystallisering er marmor mer holdbar fordi den er bare vanskeligere. Dette inkluderer naturligvis en høyere ripebestandighet.

Krystallisering erstatter ikke slipingen av marmor!

Men krystallisering erstatter ikke slipemarmor. Snarere skal det betraktes som et mulig tillegg, dersom man vurderer den derved forandrede marmorstrukturen som en fordel. Som allerede nevnt er imidlertid krystallisering ikke mulig med hver type marmor. Som et supplement, er det å bli vurdert, fordi bare ved sliping av marmor riper kan fjernes. Krystallisering er derimot ikke en fjerning, men en ren herdingsprosess.

Tips og triks Også av betydning når sliping marmor er forskjellen mellom "ekte" marmor og såkalt antikk marmor. Dette er travertinstein, som behandles i trommer eller kunstig alderen. Deteksjon av ekte og dyrket marmor er ikke lett for lekere. Konvensjonell marmor skal være kaldere enn luften, mens antik marmor skal være like varm når den berøres for hånd. På et skjult, usynlig sted kan du bruke noen dråper eddik. Hvis det skummer og gir bobler, er det ikke en antikk marmor. Tørk av eddik straks! Siden naturlig, ubehandlet marmor er mykere i seg selv, bør du alltid fortsette som med vanlig marmor, hvis du ikke er sikker på hva slags marmor du har foran deg. Da er du alltid på den sikre siden.

Del med venner

Legg igjen din kommentar