Juletræ: Hvilke nåle har de enkelte træer og hvor mange?

Når et juletræ er begyndt at nåle, synes antallet af nåle næsten uendeligt. Faktisk er antallet, typen og formen af ​​nåle ofte ganske anderledes afhængigt af træarterne. Dette er også afgørende for at vælge det rigtige træ. Læs mere om dette i vores indlæg.

Antal nåle

Ligesom formen er antallet af nåle ofte ret forskelligt fra træ til træ og mellem træer.

Hvor store forskellene kan være, er vist ved to ret udførlige eksperimenter. I et tilfælde har de studerende analyseret et 1,63 m højt nordmannsgran af antallet af deres nåle, i det andet tilfælde en avis redaktionelle anden gran med 1,80 m højde.

Resultatet kunne ikke være mere forskellige:

  • studerende kom til 178.333 nåle
  • avisen kontor kom på blot 17 cm højere træ på i alt 365,300 nåle

Hvert træ er unik i sin vækst, og dermed en tendens til at samle op et andet antal nåle , Selv med træer af samme art kan du ikke engang estimere antallet af nåle.

Forskellige nåle

Nålerne af gran og gran er - som de fleste stadig ved - meget forskellige.

Fir nåle er generelt flad, lidt fleksibel og afrundet. De har en bred fod, som de sidder individuelt på grenen. Efter ca. 8-11 år er de droppet og erstattet i de fleste granarter.

fyrrenåle på den anden side ikke sidde direkte på grenen, men på små, woody stilke, at selv efter opgivelsen af ​​nålene (efter ca. 6-13 år for de fleste fyrretræer) forbliver på vejen. Gran nåle (afhængigt af granen arter) har enten et firkantet tværsnit eller de er fladt på siderne. Mange gran nåle er spidse og hårde og meget tykkere end fyrretræer.

Den virkelige fyr, men der er ligesom fyrretræer til fyrretræ planter, nåle kun komme i bundter før og vokse ud af en såkaldt nål kappe. De kan forblive på træet i op til 30 år, har normalt en trekantet form og kan være op til 7 mm tykke i nogle arter.

Tips & TricksDie individuel Fir kan godt skelne dem fra hinanden ved deres nåle: Den nobilis (Noble Fir) har 2 - 3 cm lange, brede nåle. De er grønne, men kan også have en blålig tinge. Nålene til Nordmann-granen er kun ca. 1 - 3 cm lange og ca. 2 - 3 mm brede. De er mørkegrønne på toppen og lysegrøn nederst, på bunden er der to typiske hvide striber.
Del med venner

Forlad din kommentar