Dit kost een badrenovatie

De tijden dat de badkamer werd gereduceerd tot de plaats van persoonlijke hygiëne zijn allang voorbij. Overstroomd met licht, met aantrekkelijke maar functionele voorwerpen en aantrekkelijke tegels, wordt de badkamer een plek in het huis waar mensen graag hun tijd doorbrengen. Men kan wel zeggen dat elke 20 tot 25 jaar een badvernieuwing nodig is. Het is een van de meest complexe renovatiewerken in het huis. Daarom moet u zichzelf informeren over de kosten en aanbiedingen vergelijken.

Welke maatregelen moeten worden uitgevoerd?

De bestaande objecten moeten worden gedemonteerd en de oude tegels worden afgesneden. Voor spaarders is dit een kans om zelfstandig te werken en zo een deel van de kosten te besparen. Het is echter een zware en vuile klus, daar moet je je bewust van zijn. De installatie van de nieuwe objecten en het leggen van de nieuwe tegels moet altijd aan de specialist worden overgelaten, alleen al vanwege mogelijke garantieclaims. Professionele ambachtelijke bedrijven zijn te vinden op het internet. Maar zelfs met ambachtslieden geldt vandaag nog steeds, de mond-tot-mondreclame. Men moet naast de zoekopdracht op het internet behoorlijk luisteren naar vrienden en kennissen en zichzelf betrouwbare operaties noemen.

Prijsvergelijking voor badkamerrenovatie

Internet biedt zeer goede kostenvergelijkingscalculators voor badkamerrenovatie. Maar voorzichtigheid is geboden, evenals in de vergelijkingen van de aanbiedingen van de vakmensen moeten grote kwaliteitsverschillen worden overwogen. Je kunt een badkuip kiezen voor 150,00 euro, maar er zijn modellen die veel duurder zijn. Zelfs met douche, toilet en fittingen is er een schat aan verschillende aanbiedingen. Als men gaat uit van een gemiddelde kwaliteit en willen zijn badkamer renoveren op een manier dat de prijzen binnen redelijke grenzen te bewegen, kun je verwachten voor de objecten en armaturen in basis- of standaard met inbegrip van de installatie van ongeveer 5.000,00 euro. Er zijn ook de kosten voor verwijdering van de gedemonteerde objecten. Een andere kostenfactor zijn de tegels, hier kunt u per m² instellen, inclusief de verhuizing ongeveer 100,00 €.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter