Den plugger typer Oversikt

Forbedring Selv om folk flest tenker på ankere av den utbredte ekspansjonsplugger, det er mange forskjellige anker steder. Hvilke viktige ankertyper skilles, og når de brukes, har vi oppsummert for deg:

dag er ulike ankertyper nødvendig

De nevnte ekspansjons skjold laget av plast har lenge vært noe som alle formål plugger. Han er spesielt godt egnet for fast murverk. Men her ligger problemet: minst siden 1990-tallet for å utvide det indre med gips leiligheter og boliger.

Dette gjelder både tak og vegger, noen ganger også for gulv. Derfor bredt utvalg av forskjellige typer ankere viktigere enn noensinne. Deretter hovedpluggtyper:

  • Ekspansjonsplugg,
  • plast hul veggankere fremstilt av metall
  • fjær mothakebolter (også en hul veggfester)
  • node-trenagler til cellebetong (porebetong)
  • gjengehylse (for betong)
  • Isolasjon feste
  • Gips feste
  • i ankeret (betong)
  • injeksjons ankere (kjemiske plugger)

de tidligere all-purpose plugger - den Kunststoffspreizdübel

ekspansjonsbolt plast alle vet. Ofte er de som finnes i komponenter slik som lysbrytere og andre komponenter som tilbehør, selv om de lite brukt. Ved å dreie skruen, disse ankere spres på denne måte. Bæreevnen varierer i henhold til ankeret størrelse.

hulromsfeste metallkavitet feste

De hule veggfester er i dag trolig de viktigste typer ankre. Det kommer også i forskjellige varianter. Når tilsvarende til ekspansjonspluggen, bortsett fra at her de runde snitt hylsen trekker seg sammen når skruen og derved sprer seg i en stjerneform utover.

Fjæren bøyle

Fjær mothakebolter er innført mot den. Deretter, i hulrommet to vingene er foldet ut. Ankeret er også egnet for store belastninger, og brukes gips søknad.

node ankere for porebetong

Disse plugger er også utvide pluggen, bare at de skrever stort område for å finne grep i svakt sand porøs betong.

isolasjon og gipsplater feste

Det finnes imidlertid også spesielle gipsplater fiksering som skjærer hverandre i gipsplaten. For dette formålet de er utstyrt på utsiden med en spiraltråd. Disse pluggene er egnet hvis mindre tunge deler, bilder skal festes. Isolasjonen festing er like og således følger det samme monterings prinsipp. Men disse pluggene er betydelig lengre. De kan brukes i forskjellig isolasjon slik som polystyren eller polyuretan isolasjonsplatene.

i ankeret i ankeret for å drives med et spesielt verktøy i borehull i stein eller betong. Dermed er de spredt ut.

skrue anker De er imidlertid mer og mer ofte ved såkalt skruanker eller betongskruer krever en nøyaktig forhåndsboret hull. Så de er skrudd, fordi de er utstyrt med en spesiell skjæretråd. Disse er kraftige plugger.

injeksjonsanker injeksjonsanker, også kjent som kjemiske ankere er også kraftige plugger. De består av tre deler: ankerhylsen, den gjengede anker og den syntetiske harpiks mørtel. Avhengig av substratet, blir ankeret hylsen først satt inn eller ikke (bare når ankeret hylse innføres, har vi "i betongpluggene" under oppsummert for deg).

Deretter blir den syntetiske harpiks forbindelsen injisert i borehullet. Den gjengede armaturen er nå ført inn og sentrert eller justert. I løpet av en time, herder harpiksblandingen fullstendig og ankeret kan lastes.

tips & triks Like viktig som den typen anker er også hull for plugg. Som du bore hull avhengig av eksisterende bakken, kan du lese hvis du følger denne linken.
Del med venner

Legg igjen din kommentar