Zajednička traka na Rigipsu

Kada popunjavate ploče sa suhozidom, tzv. Zajednička traka se često koristi za zglobove. S druge strane postoje obrti koji savjetuju protiv zajedničke trake i određenih uvjeta. Kada koristiti zajedničku vrpcu s Rigipsom i ako nije, možete se obratiti sljedećem vodiču.

Rigips ili gips ploča

Prvo, kratka napomena o "Rigips". Rigips ploče su gips ploče ili GK ploče. Konkretno, to je ime marke proizvođača gipsa Saint Gobain. S obzirom da je već na tržištu, kao što se tvrdi sve više i više, ovaj oblik suhe gradnje i to je također vodeći na tržištu, brand sinonim gips je naturalizirani odrediti suhozidom ili gips ploče. Dakle, kada pišemo o Rigipsu ispod, to znači općenito gips ploča.

Obrada sheetrock ili gips

gipsanih ploča može se koristiti na različite načine za zidove:

  • pijan na matičnu okvir kao samostalna particija

zalijepljen na postojeći zid, zglobovi su gipsanokartonskih ploča se izravnati. U tu svrhu često se koristi zajednička traka. To je u principu armaturna traka, koja je za izradu zupčastog zgloba rezistentnija, na primjer, protiv pukotina. Versp Ispunite gips ploču sa ili bez zajedničke trake?

Međutim, postaje sve češće čujemo da se spojni spojevi Rigips mogu ispuniti čak i bez zajedničke trake. Mnogi entuzijasti DIY su stoga nesigurni. Uglavnom, to je u redu. Prije toga, punilo je upotrijebljeno za popunjavanje Rigips zglobova. Danas, s druge strane, obično se koriste dva različita punila za pretpakiranje i naknadno punjenje.

Dodatno, izravnavajuće spojeve, poput ljepila za savijanje pločica, mogu biti posebno kaljeno, a zatim fleksibilnije. Drugim riječima: ta punila se ne rastu tako lako, da bi došla do napetosti ili mehaničkog pritiska. I tako bismo bili na mjestu gdje se preporučuje zajednička traka za Rigips i kada to možete učiniti bez njega.

Uz visoku plana vjerojatnosti zajednička traka za gipsanokartonskih panele koriste

To ima veze s vjerojatnošću pukotina duž šavova. Pukotine na napetost, na primjer, se javljaju kod steznih zglobova kada se istovremeno sudaraju dva različita materijala, budući da imaju i drugačiju toplinsku ekspanziju. Na primjer, pri povezivanju spojeva s drugim materijalima koristite zajedničku traku. Trocken Suha zidna ploča zalijepljena na postojeći zid teško se kreće uopće, za razliku od suhe zidne ploče pričvršćene za klin. Međutim, ako postane kompletan suhozid, to postaje nestabilnije. Posebno ako se ne može pričvrstiti na pod i može se pričvrstiti samo na bočne spojne stijenke.

Niste sigurni, bolje je uvijek koristiti zajedničku traku

U osnovi, čista suhozida je stoga "manje stabilna" od zalijepljenog gips ploče na zidu. Prema dizajnu, ova nestabilnost može biti veća. Zato ima smisla ovdje koristiti zajedničku traku.

Od koje veličine i vrste instalacije nije moguće reći deku. Umjesto toga, ne biste trebali odustati od zajedničke trake, ako niste sigurni da se fugirani spoj nije mogao kasnije suziti. S druge strane, u slučaju lijepljenih gipsanih ploča možete u većini slučajeva raditi bez zajedničke trake.

Savjeti i trikovi Sada, naravno, još uvijek se radi o tome kako pričvrstiti zajedničku traku na ploču. Ovo je zasebna tema, zato vas molimo da slijedite našu vezu prema uputama i vodičima po potrebi.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar