Blixtskydd i villaer

Externt åskskydd

att fästa åskledare effekt bör det omfattar inte bara den högsta punkten i huset, men också all teknik som en parabolantenn eller ett system med sol. Speciellt med en investering av denna höjd borde du få maximal nytta.

Internt blixtskydd

I vissa fall är externt blixtskydd inte tillräckligt för att säkerställa säkerheten. Blixtnedslag nära ditt hem kan överföras till ditt hus via de underjordiska ledningarna och förstöra känslig teknik som TV eller datorer. Å andra sidan hjälper ett överspänningsskydd, som består av flera säkringar på fördelarna och uttagen.

Detta system omfattar tre skyddsnivåer; Grova, medelstora och fina skydd, för att förberedas mot någon typ av överspänning. Kostnaden för ett normalt, internt blixtskydd är ca 1000 euro, och priset varierar med storleken på huset.

När måste jag få blixtskydd?

Ljusledare krävs endast i en höjd av mer än 20 meter, vilket innebär att du inte påverkas som ägare till ett fristående hus. När du försäkrar ditt hem bör du dock försäkra dig om att försäkringsgivaren kräver blixtskydd om skada uppstår vid en eventuell påverkan.

Trots givet volontäritet rekommenderas blixtskydd, eftersom det inte bara förhindrar skador på egendomen, men kan också rädda liv. Om du gör investeringen, ska du dock inte göra halva åtgärder: Ta ut och innanför blixtskydd för att vara på den säkra sidan.

Tips & TricksCompare priserna på olika leverantörer. Precis eftersom priserna på blixtledare kan variera kraftigt och installationen tar arbetstid, kan du enkelt spara kostnader genom att jämföra.

Dela med vänner

Lämna din kommentar