Principalele caracteristici ale șarjelor

îmbunătățire în scopul de a găsi umplutura potrivită pentru un scop special, este necesar să se cunoască proprietățile materiale de umplutură. Ceea ce trebuie înțeles prin termeni cum ar fi puterea de umplere, timpul de măcinare uscat și durata vieții pot fi explicate în detaliu în acest articol.

Respectați domeniile de aplicare

Materialele de umplere pot fi utilizate numai în zonele de aplicare aprobate de producător și pe materialele specificate de producător. Toate proprietățile sunt valide numai în această zonă.

Pe un material diferit sau altul decât condițiile aprobate de utilizare, chitul poate avea proprietăți diferite pe tot parcursul. Ar trebui să-ți amintești întotdeauna de asta.

Prepararea chitului

Spatulele sunt disponibile sub formă de pulbere sau sub formă de chit finit prelucrat. În ambele cazuri, trebuie luate în considerare multe.

Timp de instalare

Timpul de instalare este timpul necesar pentru aplicarea chiturilor. Chitul trebuie plasat în rezervorul respectiv, amestecat cu apă și apoi umflat.

Cât timp este necesar este dat de timpul așa-numit set-up. Produsele gata pentru proces nu au timp de setare, deci economisesc timp.

Durata de viață a recipientului

Durata de viață a recipientului se referă la timpul de procesare al umpluturii. Durata de timp este definită între amestecarea materialului (important!) Și sfârșitul procesabilității.

Respectați întotdeauna condițiile în care se aplică durata de viață specificată. Următorii factori sunt de importanță:

  • temperaturii (important mai ales pentru că viața potul poate fi foarte semnificativ schimba cu schimbările de temperatură) umiditate
  • până cantitate amestecată de procesare umplutură

de chit

În timpul lucrărilor de umplere sunt mai multe caracteristici ale umpluturii este importantă.

Consecvența

Cea mai ușoară chit este, cu atât mai ușor poate fi procesată (cu mâna). Opusul ar fi vâscos sau pastos.

Timp deschis

Aceasta indică timpul până la întărirea chitului. Este încă maleabilă în această perioadă. Electricianul de ghips, de exemplu, are un timp extrem de scurt, dar acest lucru este intenționat în acest caz.

Puterea de umplere

Puterea de umplere în umpluturi este determinată de umpluturile conținute. Cu cât este mai mare puterea de umplere, cu atât consumul este mai mic. Chiar și în straturi subțiri, loviturile pot fi bine acoperite.

Aderența

Acest lucru este deosebit de important din punctul de vedere al rentabilității. Componentele de nivelare, care au o forță adezivă mare chiar și cu aplicare subțire, sunt deosebit de economice.

Prelucrarea rulourilor

Unele chituri pot fi de asemenea prelucrate cu role. Cu toate acestea, acest lucru necesită ca acestea să aibă, de asemenea, o forță adezivă ridicată și o putere de umplere cât mai mare. Spațiile mari pot fi ușor umplute cu ruloul.

Greutate

Greutatea chitului este importantă pentru aderență, mai ales când se aplică straturi groase.

Uscarea

În plus față de timpul până când chitul sa întărit, alte proprietăți sunt, de asemenea, importante.

Uscarea fără fisuri în straturi înalte

În special atunci când se aplică straturi groase, pot apărea fisuri în timpul uscării. De obicei, producătorul garantează o uscare fără fisuri până la o anumită grosime a stratului.

Uscat cu nisip

Nu toate chiturile pot fi ușor șlefuite atunci când sunt vindecate. Dar aceasta poate fi o problemă pentru proiectarea pereților ulteriori.

Foarte bună

Fillinguri care sunt ușor de a se simți bine poate fi perfect netezit. Șlefuirea poate fi adesea omisă.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul