Priset på ett marmorgolv

Priset på ett marmorgolv har sjunkit under de senaste trettio åren. Detta beror på de alltmer mekaniska gruv- och bearbetningsmetoderna. Men speciellt billig marmor från Asien bör behandlas med försiktighet, eftersom barnarbete ofta orsakar prisfördelen här.

Standard dimensioner bäst

Ett marmorgolv är mellan femtio och ett hundra euro per kvadratmeter för de flesta typer. I denna prisklass finns standarddimensionerna för plattor, som vanligtvis har en tjocklek på en centimeter. Vanliga kvadratmått är 30,5 och fyrtio centimeter. Rektangulära paneler för marmorgolv mått 30,5 x 60 cm och 40 x 60 cm.

Produktionen av specialstorlekar ökar priset per kvadratmeter. Ju större enskilda paneler för marmorgolv, desto högre är procentsatsen. För sidopaneler på en meter eller mer kan tilläggskostnader vara upp till tvåhundra procent. I detta fall är det också viktigt att notera den möjliga ökningen av transportkostnaderna, vilket kan föröka sig.

Behandling och efterfrågan

Olika uppgraderingar av marmorgolvet ökar priserna dessutom. Beroende på vilken metod som används, ska ett pristillägg på fem till tio procent tas ut. Typiska arbetssteg för ytbehandling är patinerande, trumma, slipning, polering, satinbehandling eller glanspolering. Den antika renoveringen består av flera kombinerade typer av bearbetning och kan dubbla priset på marmorgolvet per kvadratmeter.

Kvaliteten på texturerna spelar en ganska underordnad roll i prissättningen. Teckningen och färgen beror mycket på personlig smak och är därför endast indirekt en prissättningsfaktor. Om speciella texturer orsakar särskilt hög efterfrågan kan priserna stiga. Detta är särskilt effektivt i sällsynta marmoravfall, där favorittexturerna är begränsade.

Utvalda leverantörer

  • marmor.de erbjuder cirka tjugo vanliga marmorgolvkvaliteter. Det andra stora beståndet finns också i det vanliga genomsnittssegmentet som erbjuds. -Ag-natursteinwerke.de dekonstruerar marmor på fyra olika platser i Europa och, utöver sortimentet, erbjuder alla kända processvarianter.
  • naturstein-boden.com är en online grossist som erbjuder marmorgolv, särskilt i större kvantiteter till moderata priser.
  • Tips & Tricks Diskutera mellan äkta marmor och kalksten, som marknadsförs under handelsnamnet marmor. Enligt lag måste tillverkare och distributörer tillhandahålla ärlig information.
Dela med vänner

Lämna din kommentar