Eiendomsmarkedet i 2016 - hva er i endring, og hva trender er allerede klart

Også i 2016 er fortsatt en verdifull eiendom investering kjøretøy, med noen byer har i denne forbindelse er fortsatt i ledelsen. I dag er leiligheter i Berlin mest ettertraktede, men tilbudet er nå mer eller mindre utmattet, slik at mulighetene for en investering er tilsvarende knappe.

Etter en stund følger Hamburg (13 prosent) og Frankfurt (12 prosent). Undersøkelsen dekket 150 forsikringsselskaper, midler, beholdninger og andre eiendomsinvestorer. Totalt sett resultatene fra undersøkelsen gjør som følger:

Berlin i etterspørselen tåler ikke

Mens mange nye leiligheter i Berlin blir opprettet, selv om den nåværende etterspørselen ikke kan kompenseres. Innflytelse på den og den sterke tilstrømningen av flyktninger, ifølge en PwC undersøkelse av 550 internasjonale aktører ser minst 83 prosent av innvandring som en viktig faktor som påvirker den aktuelle eiendomsbransjen. I tillegg til disse populære A-byer, som storbyområdene også kalles, blir små og mellomstore byer i økende grad målrettet av investorer. I denne forbindelse var Leipzig og Dresden interessante eksempler, i mange tilfeller handles de allerede som mulige fremtidige byer. Bare fordi bestanden i mange byer blir stadig knappe, er det også stadig tenkt å veilede nye utbygginger i måten - dette er, tross alt, forventer 81 prosent av respondentene, i forkant av ett år var andelen bare 62 prosent. Men uansett hvilken by som til slutt er valgt som fast eiendom, er både ønske om overtakelse og investering ubrudd.

Men hvis du vil investere deg selv, må du vurdere noen endringer for året 2016, særlig når det gjelder finansiering. Fordi både byggherrer og fastighetsløpere må håndtere økte krav til kredittrygghet i fremtiden.

Fra 2016 vil det bli strengere kredittkontroll.

  • Strammere kredittsjekk
    Dersom de respektive finansinstitusjon i fremtiden bevise at det har undersøkt kredittverdighet eller vilkårene for utlån tilsvar har låntaker mulighet til å si opp kontrakten når som helst - tidlig nedbetaling renter straffer ikke betales i et slikt tilfelle , Videre blir renten for perioden opp til terminering redusert til markedsrenten, slik at banken kanskje må refundere en del av den beregnede renter. Generelt er det verdt å ta et lån, men i alle fall når det gjelder kjøp av fast eiendom. For mange mennesker representerer de en viktig form for alderdom. Hvis en nødsituasjon oppstår og en av de ansatte dør, kan de overlevende ofte ikke betale avdragene. Uten riktig bestemmelse kan det nye hjemmet til og med bli videresolgt, og derfor anbefaler Ergo Direkt klassisk livsforsikring som et beskyttende tiltak for å sikre langsiktig finansiering.

Fast eiendom og andre sikre investeringer

Generelt er imidlertid tyskerne fornøyd med sin investering, og dette gjelder ikke bare eiendomsmegling. Bare i desember rapporterte Handelsblatt at risikofrie investeringer fortsatt benyttes, selv om renten for tiden er svært lav. Den daglige eller tidsbegrensede penger er fortsatt brukt, men den klassiske passboken brukes også ofte, selv om rentene ikke er verdt for noen institusjoner. Andre populære representanter er sjekkkontoen, besparelsesbrevet, bonusbesparelsen og hjemmetekontrakten. Men vurderer Banking Association denne utviklingen svært kritisk: for aversjon mot mer risikable alternativer kan ta hevn, som en retur nær null ikke for langsiktig eiendel akkumulering tilstrekkelig.

Fast eiendom er fortsatt en av de mest populære investeringsformene og anses som en trygg investering.

Når det gjelder fast eiendom spiller finansieringen også en viktig rolle. For dette formålet er lån vanligvis tatt, fordi bare noen få kjøpere har så mye kapital at de kan håndtere husbyggingen eller kjøpet alene. Valget av et slikt lån skal være så fremtidsrettet og gjennomtenkt som mulig. Viktige nøkkeldata i finansieringen er for eksempel hvor lenge renten skal fastsettes, hvilket beløpsbeløp er optimal eller hvilke former for finansiering som eksisterer.

I tillegg til vanlige lån, som er standard i husbygging, kan og kan eiere også være oppmerksom på utviklingen av den såkalte oppfølgingsfinansieringen. Dette er muligheten for å fortsette lånet med den forrige banken eller bytte til en annen leverandør ved utgangen av renteprisperioden. Foreløpig er muligheten gunstig, fordi i stedet for å betale 4 til 6 prosent som før, vil det fremover bare være 1 til 2 prosent interesse i året. Hvis du bruker en høyere tilbakebetaling, kan du kvitte seg med gjelden i 10 til 15 år. Dette ble bestemt av Stiftung Warentest bare for noen dager siden. Sammenligningen av ulike tilbud viste at muligheten ikke kunne bli bedre:

  • Den billigste leverandøren i testen tildelte oppfølgingslånet til en effektiv rente på 0,85 prosent.

Viktig er imidlertid at låntakere behandler så tidlig som mulig med en tidlig utgang. Fordi senest ved utløpet av fastrenteperioden, må banken og låner være enige, men alternativt kan et gjeldsplanleggingslån inngås med en annen bank for å tilbakebetale den gjenværende gjelden.

Lei eller kjøp - hva er fornuftig?

Med Den europeiske sentralbanken (ECB) støtter fortsatt sterk finansmarkedet, og savnerne i år forventer at de totale rentene vil forbli lave. Potensielle kjøpere eller eiere kan på den annen side anta at prisene vil fortsette å stige. Og lignende ser det ut til leietakere, fordi det på mange steder vil bli enda dyrere for dem ifølge Bild.de. Det er foreløpig rundt 800 000 leiligheter mangler for de potensielle leietakere, så det kan skje at mye penger må brukes på relativt dårlige leiligheter. Steig Stigende priser til tross for leiebremsen

Leieprisbremsen skal faktisk sørge for at skyhøyde leieøkninger unngås i fremtiden, men for øyeblikket er det langt fra å være overalt, og virkningen kan ikke helt overbevise. På grunn av disse usikkerhetene må leietakere fortsatt tilpasse seg tilleggskostnader, fordi en slutt på prisspiralen ikke er i sikte for tiden.

Lukas Siebenkotten, direktør for tyske leietakereforening, sa til rp-online.de:

Siden begynnelsen av året har leieprisbremsen blitt brukt i nesten 300 byer i totalt 10 føderale stater. Det ble imidlertid ikke innført landsomfattende, noe som også kritiseres skarpt av leietakernes forening. I det minste når det gjelder tilleggskostnadene, er det helt klart, her forventes det i det minste ingen høyere oppvarmingskostnader. Selv om det var litt kaldere i begynnelsen av året, har energiprisene allerede gitt ut i 2015 som helhet. Et annet tema som skal vurderes i 2016 er håndtering av leiegjeld. Boligselskapene vil trolig forvente at gjelden vil falle, om enn mindre enn sist. Men de forventes ikke å gå ned til null, da det alltid vil være leietakere som ikke betaler.

Eiendomsboble 2016 - er det en risiko?

I 2016 vil etterspørselen etter fast eiendom som investering og pensjonsordning fortsette å være høy. Om noen år kan dette godt nå en kritisk fase, som truer finansmarkedene og eiendomsmarkedet med bobler hvis sprengning vil forårsake stor økonomisk skade. Likevel, i dette landet må ingen eiendomsboble som i Spania eller USA fryktes. Fordi de samlede høyere prisene på eiendomsmarkedet i Tyskland kompenseres av de meget lave rentene og stigende inntektene til byggherrer - tilsvarende kan boligene i Tyskland ikke forbli billig, men rimelig.

Figur 1: 75133090 - boligbygging © bilde 5000

2: Word Picture
3: 88730164 - Front utsikt, forretningsmann tilbyr deg å signere et dokument eller c © Gaius
4: 97870953 - Eiendomsmegler © Jakub Jirsák
Figur 5: Word tekstfelt

Del med venner

Legg igjen din kommentar