Acoperișul vărsat

Acoperișul vărsat este o construcție de acoperiș, care se găsește în principal în clădiri industriale. Nu numai că această formă de acoperiș este potrivită în mod special pentru acoperișuri mari. Are și alte avantaje care încă joacă un rol important astăzi. Acoperișurile acoperite pot fi găsite și în clădirile rezidențiale într-o măsură neglijabilă.

Originea termenului "acoperiș vărsat"

În această țară, acoperisul vărsat este, de asemenea, cunoscut ca un acoperiș din lemn. Dar chiar și probabil derivate din cuvântul englezesc "vărsat" pentru (pești) scări a fost mult germanizat.

  • Acoperiș planificat
  • Programare
  • Acoperișuri programate

Construcții de acoperiș șenile

Există două tipuri de bază de construcție acoperiș vărsat. În secțiune transversală, ambele forme se aseamănă apoi cu o lamă de fierăstrău. Ridicați acoperișurile scurte într-un acoperiș înclinat, pentru a termina la un element de legătură vertical.

Sau două jumătăți de acoperiș convergente formează un acoperiș asimetric. Pe întreaga lungime a acoperișului, mai multe dintre aceste forme de acoperiș sunt poziționate una în spatele celeilalte. Astfel, întregul acoperiș poate fi construit în lățimea sa, dar și numai "piste" individuale.

Avantajele și dezavantajele acoperișurilor vărsat

Cel mai evident motiv pentru acoperișurile vărsat este iluminatul. Suprafețele acoperișului - fie amândouă, adică jumătățile asimetrice mici ale acoperișului de șa, fie acoperișul și componenta verticală - sunt proiectate ca elemente de sticlă. Astfel predomină într-o sală de acoperiș vărsat înainte de un randament ridicat de lumină naturală. În plus, suprafețele de sticlă pot fi aliniate la nord. Apoi, soarele nu poate arunca nici o umbră tulburătoare în hol.

deosebit de bun pentru munca de lumină intensă Acest lucru este deosebit de important pentru companiile care de culoare, de exemplu, vopsite, sau în alt mod strâns legate de luminozitate pentru munca precisă. O încălzire excesivă a halei poate fi, de asemenea, evitată. Elementele de acoperis individuale relativ scurte creează, de asemenea, un cadru stabil pentru sprijinirea acoperișurilor, ceea ce permite zone foarte mari de acoperiș. Dar acest design deosebit al acoperișurilor vărsate aduce și unele dezavantaje.

Dezavantajele acoperișurilor vărsat

Deseori ambele jumătăți de acoperiș ale elementelor de acoperiș mici sunt relativ verticale. Dar cel puțin una din cele două jumătăți este foarte abruptă până aproape verticală. Astfel, aceste construcții oferă suprafețe mari de atac ale apei penetrante. Prin urmare, acoperișurile sunt foarte importante pentru întreținere și întreținere. Fie componentele respective trebuie înlocuite sau reasamblate în mod regulat și prevăzute cu protecție împotriva coroziunii. Acest lucru se aplică în mod explicit în cazul acoperișurilor mai vechi.

Apariția acoperișurilor de șantier

Aceste proprietăți fac ca acoperișurile să fie utile în multe clădiri comerciale sau industriale care necesită multă lumină. Adesea, o hală de acoperiș este chiar luminată suplimentar.

  • fabrici hale de asamblare
  • magazine în centre comerciale și mall-uri
  • multi-scop și săli de sport

o clădire rezidențială cu acoperiș vărsat?

Utilizarea în clădiri rezidențiale este foarte rară. Dacă, atunci cel mai probabil, în complexe rezidențiale, astfel încât zonele lor publice interioare sunt mai bine luminate. Nu în ultimul rând, costurile ridicate de întreținere fac ca această formă de acoperis să fie relativ neinteresantă, deși acestea produc o cantitate semnificativă de lumină naturală.

Sfaturi și trucuri La începutul anilor 1990, pe piață au apărut elemente de profil speciale, brevetate, care ar trebui să obțină mai bine dezavantajele sub control. Cea mai mare problemă cu scurgeri este întâlnirea diferitelor materiale de construcție, cum ar fi sticla, metalul, lemnul, plasticul și materialele de etanșare. Deoarece toate materialele reacționează termic diferit, ceea ce duce la scurgerile masive și rapide. Aceste profile noi promit o îmbunătățire aici.
Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul