De gebruikelijke droogtijd van de spatel

De droogtijd voor de spatel is afhankelijk van het substraat en de externe omstandigheden. In de meeste gevallen worden de droogtijden gespecificeerd door de fabrikant. Bijna altijd kan de voldoende staat van uitdroging worden gecontroleerd met een visuele en een gevoelcontrole. In geval van twijfel wordt het wachten aanbevolen als afdichting naverwerking plaatsvindt.

Toepassingsdikte en substraat

Eigenschappen van het drooggedrag van een spatel worden duidelijk verklaard door de oppervlaktetoestand en de applicatiedikte. Voor absorberende oppervlakken zoals gips of pleister, beton of cement, moet de gemiddelde droogtijd ongeveer een derde hoger zijn dan voor minder absorberende substraten. Meest conventionele stopverf droog met laag absorptievermogen tussen dertig minuten en drie uur.

Kamertemperatuur en vochtigheid

In de spatulaverwerkingskamer moet de luchttemperatuur tussen 18 en 22 graden Celsius liggen. Relatieve vochtigheid is het beste voor het drogen tussen 50 en 65 procent. Het is belangrijk om sterkere schommelingen te voorkomen, bijvoorbeeld door in de winter te luchten. Bij buitentemperaturen zonder veel afwijking versnelt tussentijdse ventilatie met een geringe trek het droogproces.

Deel met vrienden

Laat je reactie achter