Timpul obișnuit de uscare a spatulei

Timpul de uscare pentru spatula depinde de substrat și de condițiile exterioare. În majoritatea cazurilor, timpul de uscare este specificat de producător. Aproape întotdeauna, starea suficientă de deshidratare poate fi verificată cu un control vizual și un control al simțului. În caz de îndoială, se recomandă așteptarea, dacă se efectuează post-procesarea sigiliului.

Grosimea de aplicare și substratul

Proprietățile comportamentului de uscare a spatulei sunt destul de evident explicite de starea suprafeței și de grosimea aplicației. Când suprafețe poroase, cum ar fi gips sau tencuială teren, beton sau ciment, un timp mediu de uscare trebuie calculată până la aproximativ o treime cât mai puțin în substraturi absorbante. Cele mai multe chituri convenționale uscate cu absorbție scăzută între treizeci de minute și trei ore.

Temperatura și umiditatea camerei

În camera de prelucrare a spatulei, temperatura aerului trebuie să fie între 18 și 22 de grade Celsius. Umiditatea relativă este cea mai bună pentru uscarea între 50 și 65%. Este important să se prevină fluctuațiile mai puternice, de exemplu prin aerisire în timpul iernii. În cazul temperaturilor exterioare fără abatere, ventilația intermediară cu o ușoară scurgere accelerează procesul de uscare.

Trimiteți-vă prietenilor

Lăsați-vă comentariul