Topli krov

Topli krov opisuje strukturu krovne konstrukcije. Dugo je tu krovna konstrukcija, ali tek posljednjih godina postalo je toliko važno da je vrući krov danas standardni krov za nove građevinske projekte. Kao i kod svih opcija dizajna koje stoje jedna na drugu, čak i topli krov nudi prednosti i nedostatke.

Vrući krov u kući zgrade: relativno novi standard

Topli krov najbolje se može opisati kao oblik krova koji je apsolutno hermetičan. Ne samo da se parka diže, naravno, to je toplina koja donosi potrebnu plovnost. Iz tog razloga, hladni krov bio je standardna verzija za krovove dugo vremena. S jedne strane, potkrovlje se ranije koristilo više kao spremište, s druge strane, kondenzat se formira na granici od hladnoće do topline.

Problem gradnje topline

Dugo vremena, ova kondenzacija nije dopustila dugotrajnu konstrukciju toplo krov - umjesto toga su plijesni i spužvi bili neizbježni. Samo s dostupnim građevinskim materijalima na raspolaganju su konačno dostupni materijali s kojima možete jasno kontrolirati specifičnosti toplog jazbine sto posto. Struktura toplog krova je izvana i iznutra kako slijedi, ali u praksi pojedinačni građevinski projekti mogu se neznatno razlikovati.

  • krovne izolacije
  • parna brana interijera (suhozid, drvo, gips, itd)

ventilacija najvažnija mjera u ovom krovna konstrukcija je ventilacija. To se postiže integracijom odgovarajućeg ventilacijskog sustava za cijelu kuću. Ako nema dovoljno ventilacije, kalup neće dugo dolaziti.

Prednosti i nedostaci toplog krova

Zbog činjenice da je izgradnja ispod izolacije nije paropropusna, ne može biti vlažan. Budući da vlaga masivno smanjuje toplinski izolacijski učinak. Također, toplina se ne uklanja odmah kao na hladnom krovu. Sva kućna izolacija je tako mnogo učinkovitija, a krovni prostor može se koristiti u potpunosti, bez ikakvih ograničenja koje nametne krovna struktura.

Nedostaci toplog krova

Naravno, postoje i neki nedostaci s toplim krovom, koje ne želimo zadržati od vas.

  • lošije reguliranje unutarnje klime (ne tako stabilna)
  • još uvijek nema stvarno pouzdane brojke o dugoročnoj učinkovitosti

Posebno, posljednji nedostatak može biti samo po sebi. Možete ga osvijetliti sa svake strane - uvijek ćete doći do ovog zaključka: ne možete doista dobiti pouzdanu izjavu o tome što će toplo krovni izgled izgledati nakon 30 godina.

Svi građevinski materijali koji obećavaju da će se boriti protiv tipičnih problema bez prouzrokovanja trajnog pogoršanja samo su na tržištu već nekoliko godina. Zapamtite, čak ravni krovovi već desetljećima oblikovani su kao topli krov, a oduvijek se govorilo da je sve dugoročno čvrsto i učinkovito. Da su ti krovovi vrlo intenzivni za održavanje, nije spomenuto.

Nema dugoročnih vrijednosti za moderan, toplo-natkriveni konstrukcija

Bez obzira da li je današnji standard još uvijek toliko gusta i izvanredno izoliran nakon 30, 40 godina, tek treba vidjeti. Nasuprot tome, hladni krov je konstrukcija koja se tijekom stoljeća razvila i dokazala.

Za jednu točku ne smijete zaboraviti: odzračivanje također znači i bijeg topline. Upravo ta toplina treba držati u modernoj kući, ali izoliranom unutrašnjosti. To je kontradikcija u terminima. Međutim, nema sumnje da su izolacijske vrijednosti toplih krovova odgovarajuće dobre i značajno veće od onih hladnog krova.

Savjeti i trikoviZato što se u konačnici želite odlučiti za vrući ili hladan krov, vjerojatno i zbog toga koliko ste upoznati s tom pitanjem. Budući da imate veću stručnost, to bolje možete procijeniti kakav je oblik krova bolji za vas dugoročno.

Što je strmiji krov, to je učinkovitije ventilacijski, tj. Hladni krov. Naravno, nudimo i artikle za hladni krov u kućnom časopisu.

Podijelite s prijateljima

Ostavite svoj komentar