Sådan fortynder væg maling hensigtsmæssigt!

Konsistensen af ​​vægmaling fremstår ikke altid nøjagtigt tilpas, undertiden er materialet simpelthen for tykt til at kunne bruges korrekt. Så vises grimme striber på væggen - og små fordybninger tager ikke engang farve på, fordi malingen ikke strømmer ind i den. Men hvordan og med hvilken man kan bedst udtyde en almindelig vægmaling?

Normale vægfarver er vandfortyndbare

Den normale vægmaling fra hardwareforretningen er en dispersionsmaling, der har en meget praktisk egenskab: Så længe det er vådt, kan det blandes med vand såvel som fjernet med det. Efter tørring er omvendt sandt: malingen bliver helt vandtæt.

Så det viser sig ikke at være nemmere end at fortynde en vægmaling: Tilsæt kun den rigtige mængde vand fra kranen og nyd den ændrede konsistens! Men når der udtyndes, er det nødvendigt at udvise forsigtighed.

Dette er hvad du bør vide, før du fortynder vægmaling

Normalt leveres vægmaling klar til brug, så det er ikke nødvendigt at udtyndes. Lysere farver har tendens til at køre ned i værktøjet, dryp og formløberne.

Så tænk meget godt, hvis konsistensen af ​​din vægmaling måske ikke er nok! Hvis du vil fortyndes under alle omstændigheder, skal du ikke tilføje mere end 10% vand, ellers kan malingen ikke indstilles korrekt.

Tag et kig på brugsvejledningen til dit produkt, fordi den fortynding, der citeres der, kan være lidt forskellig fra den her angivne værdi. Der er dog ingen vægfarve, der kan fortyndes uendeligt bagefter.

Hurtigstartguide: Sådan fortynder du din emulsionsmaling

Rør først kraftigt vægmaling, så alle komponenter virkelig blandes. Test derefter konsistensen. Hvis malingen virkelig skal tyndes, fortsæt som følger:

  • Tilsæt lidt vand med en liter læsning. Kräft Stir kraftigt indtil vandet er helt sammenbindende med det.
  • Brug et stærkt børstehåndtag eller, endnu bedre, en visp til boringen.
  • Udfør en lille prøvefrakke.
  • Hvis malingen stadig er for tyk, tilsæt lidt mere vand.
  • Tips og tricks Forud for at fortynde din vægmaling, fordi en gang for meget vand er indeholdt i blandingen, kan det ikke fjernes.
Del med venner

Forlad din kommentar