Tre metoder för att reparera ett PVC-golv

En liten spricka eller ett litet hål kan snabbt skapas i ett PVC-golv. Om något vass kantigt faller, kommer skadorna att orsakas av fukt och smuts. Vanliga metoder för reparation och lappning limmas, sätter in en ersättningsdel eller kallsvetsning. Varje metod har speciella egenskaper.

Delvis eller fullständig materialpenetration

Den klassiska skadorna på PVC orsakas av skär i ytan. Om du inte tränger igenom trottoaren helt, kan du ta bort dessa repor genom att stänga med speciellt lim. Detta förhindrar smuts och fuktavlagring och eventuellt ytterligare rivning.

Om ett snitt eller hål når marken, ska det repareras så snart som möjligt för att förhindra att smuts och fukt kommer in. För mindre skador är speciellt lim för PVC lämpligt för detta ändamål. Vid användning av andra eller allsidiga lim bör en testapplikation först göras på en dold plats eller med en rest. Några adhesiva ingredienser löser upp PVC.

Du kan använda dessa tre reparationsmetoder

1. Limning

För limning är det bäst att få ett speciellt lim för PVC. Alternativt finns det också så kallade reparationspinnar i handeln, som liknar införandet av en silikonliknande massa. Silikon i sig är inte lämplig eftersom den inte har tillräckligt lång hållbarhet och hållbarhet på slitna golvytor.

2. Svetsning

PVC kan svetsas relativt enkelt med en hetluftanordning. För detta bör du skära eller planera ett svetståg med lämpligt verktyg. Du kan sätta in svetstråden i dessa efter att du har tagit kanterna på båda sidor till rätt temperatur. Arbeta med andningsskydd på grund av eventuell bildning av ånga. Svetsning kan också appliceras på den tredje metoden, delvis ersättning av den skadade delen i PVC.

3. Byt ut

För att reparera en fibrös eller oregelbunden spricka, rekommenderas att du lägger en bit i en skuren PVC-yta. Du kan skära ut en rektangulär låda eller använda en rund hålslag som du hittar i hårdvaruaffären. Limka eller svetsa sedan kanterna jämnt.

Tips & tricks Om du inte hittar eller har en lämplig del av reserven kvar, kan du klippa ut den på en osynlig plats, som under ett skåp.
Dela med vänner

Lämna din kommentar